De wolf werd recent een aantal keren gespot in Limburg.
Volledig scherm
De wolf werd recent een aantal keren gespot in Limburg. © rv

Welkom Wolf spreekt van opvallend fenomeen in Limburg: de ‘wolvengewenning’

LimburgVolgens Welkom Wolf wordt men in Limburg steeds vaker geconfronteerd met een bizar fenomeen. “We kunnen dit het beste omschrijven als ‘wolvengewenning’. Dat is geen gewenning van de wolf aan de mens, maar een extreme gewenning van Limburgers aan de wolf", zegt afgevaardigd bestuurder Jan Loos. Daarom trekt hij op speelse wijze aan de alarmbel. 

 1. “Een migratieachtergrond is net voordelig!”: Hasan verkoopt wereldwijd Belgische frieten tot zelfs aan het Marokkaanse koningshuis
  PREMIUM
  Maasmechelen

  “Een migratie­ach­ter­grond is net voordelig!”: Hasan verkoopt wereldwijd Belgische frieten tot zelfs aan het Marokkaan­se konings­huis

  De frieten van bij uw favoriete frituur of kebabzaak komen niet zomaar uit de lucht vallen, maar worden aangeleverd via groothandelaars die dat dan weer kopen van andere frietproducenten. Eén van die frietproducenten is Hasan Sahin (35). De Maasmechelaar van Turkse origine verdeelt wereldwijd hét Belgische exportproduct met zijn bedrijf ‘No.1 Potatoes’: frieten! “Zelfs het koningshuis in Marokko is klant bij ons", zegt Sahin, die naar eigen zeggen een voorbeeld wil zijn voor jongeren met een migratieachtergrond.
 2. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. “Nee, een reservaat voor wolven in Limburg is niet haalbaar”: Limburgse burgemeesters op zelfde lijn na overleg
  Limburg

  “Nee, een reservaat voor wolven in Limburg is niet haalbaar”: Limburgse burgemees­ters op zelfde lijn na overleg

  Deze namiddag vond een online overleg plaats tussen alle Limburgse gemeenten, de gouverneur, het Agentschap Natuur en Bos én het Wolf Fencing Team. Bedoeling was om vooral informatie uit te wisselen, en vragen beantwoord te krijgen. Het idee om een soort reservaat af te rasteren waar de wolven in leven werd ook weer op tafel gegooid, maar duidelijk uitgelegd waarom dat niet haalbaar is. “Belangrijk dat alle burgemeesters dezelfde informatie hebben en communiceren aan hun burgers”, zegt gouverneur Jos Lantmeeters (N-VA).
 2. Eenhoornhof wint Tourism Ambassador Award 2021: “Wij leren veel van de studenten”
  Hasselt / Borgloon

  Eenhoorn­hof wint Tourism Ambassador Award 2021: “Wij leren veel van de studenten”

  Het Eenhoornhof uit Kuttekoven is als winnaar uitgeroepen van de Tourism Ambassador Award 2021. Dat is een symbolische prijs die wordt uitgereikt door de studenten van de opleiding ‘Toerisme en Recreatiemanagement’ van de Hogeschool PXL. “De studenten hebben voor ons arrangementen uitgewerkt en verrasten ons op een positieve manier. Dat we nu ook door hen erkend worden, is een hele eer”, glundert uitbater Stéphan Fontaine.
 3. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.