Frederik Thoelen (rechts) van het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen en Jan Loos van Welkom Wolf bij de welp die op 9 oktober werd doodgereden.
Volledig scherm
PREMIUM
Frederik Thoelen (rechts) van het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen en Jan Loos van Welkom Wolf bij de welp die op 9 oktober werd doodgereden. © Mine Dalemans

Wat als wolf gewond raakt na aanrijding? Natuurhulpcentrum heeft plan: “Revalideren kan bij ons, weer vrijlaten zal gevoelig worden”

OudsbergenTwee doodgereden wolvenwelpen in tien dagen tijd op de Limburgse wegen. Maar wat als volgende keer de wolf – het sterkste wild dier uit het bos – gewond achterblijft? En hoeveel risico komt daarbij kijken? Het Natuurhulpcentrum heeft een plan klaar. “Er zal vooral hard moeten worden nagedacht over een eventuele vrijlating na revalidatie”, zegt Frederik Thoelen van het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen. Een wolf mag absoluut niet gehecht raken aan mensen.

 1. Nieuwe planning voor centrumwerken: “Zoveel mogelijk gelijktijdig uitvoeren”
  Bree

  Nieuwe planning voor centrumwer­ken: “Zoveel mogelijk gelijktij­dig uitvoeren”

  De lockdown heeft het stadsbestuur van Bree doen besluiten om zoveel mogelijk werkzaamheden gelijktijdig uit te voeren, opdat middenstand, horeca en klanten zo weinig mogelijk hinder ondervinden. Dat betekent dat de eerdere planning wordt aangepast. Zo zal onderaannemer APK komende zaterdag 21 november doorwerken om zo goed mogelijk op schema te kunnen blijven. Momenteel is men al bezig aan de nutswerken in de Opitterstraat (einde voorzien op 17 maart) en werken in de Hoogstraat (einde voorzien op 15 februari). Op 7 december start werf nummer 3 aan het Vrijthof, anderhalve maand vroeger dan gepland. In het voorjaar volgen dan de Augustijnerstraat en Merisstraat om dan maart te kunnen aansluiten op de Kloosterstraat. De timing voor de werken in de Gerdingerstraat en in de Nieuwstadstraat wordt later gecommuniceerd.
 1. Hasselaar (44) moet ruim 16.000 euro euro aan vrouw (69) nadat hij haar deed vrezen voor haar leven
  Hasselt

  Hasselaar (44) moet ruim 16.000 euro euro aan vrouw (69) nadat hij haar deed vrezen voor haar leven

  Een 44-jarige man uit Hasselt moet diep in de buidel tasten nadat hij op 29 november 2018 in dronken toestand volledig tilt sloeg aan de Abdijsite Herkenrode. Diep onthutst door de dood van zijn broer zocht hij die bewuste herfstdag naar menselijk contact. Uiteindelijk greep hij de toevallig passerende vrouw bij de keel. Hij krijgt hiervoor een celstraf van twee jaar met uitstel en moet aan de vrouw een schadevergoeding van 16.181,11 euro betalen.
 1. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

 2. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen