Marco Goossens, burgemeester van Oudsbergen.
Volledig scherm
Marco Goossens, burgemeester van Oudsbergen. © Mine Dalemans

Verschillende Limburgse burgemeesters slachtoffer van phishing via mail: “Alle gemeentemedewerkers werden gevraagd om snel enkele betalingen te doen”

LimburgIn Oudsbergen, Peer en Houthalen-Helchteren hebben de burgemeesters de afgelopen weken te maken gekregen met phishing. Verschillende medewerkers van de gemeenten kregen een mail van hun burgemeester om hem snel uit de nood te helpen. “Wie reageerde, kreeg al snel een verzoek om betalingen uit te voeren. Gelukkig ging er in Oudsbergen niemand op in”, aldus burgemeester Marco Goossens (CD&V).

 1. Grote expo over carnaval opent zondag in cultureel centrum: “Tonen alle prinsen die Maasmechelen ooit had”
  Maasmechelen

  Grote expo over carnaval opent zondag in cultureel centrum: “Tonen alle prinsen die Maasmeche­len ooit had”

  De cultuur- en erfgoeddienst van Maasmechelen organiseert in samenwerking met het Cultureel Centrum een unieke expo over het fenomeen carnaval. Tentoonstellingsmaker Marc Milissen maakte er een heuse ‘stoet’ van die eindigt met een karamellenregen uitgegooid door alle carnavalsprinsen die ooit in Maasmechelen ‘regeerden’. “Expo ‘Alaaf’ dompelt je onder in de gekte van het Maasmechelse carnavalsleven", klinkt het bij de gemeente.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 1. Liveradio, vlammende optredens en een grootschalige speculaasverkoop: Stadspark Hasselt wordt decor voor De Warmste Week
  PREMIUM
  Hasselt

  Liveradio, vlammende optredens en een grootscha­li­ge speculaas­ver­koop: Stadspark Hasselt wordt decor voor De Warmste Week

  Het Stadspark in Hasselt wordt in de week voor kerst het decor voor De Warmste Week. Hasselaren en passanten kunnen daar van 19 tot en met 24 december luisteren naar De Warmste Radio op Studio Brussel en MNM, plaatjes aanvragen én getuigen over hun acties voor De Warmste Week. Ook de stad zelf voorziet tal van initiatieven, zoals een grote bak- en verkoopactie van Hasseltse speculaas.