Sommigen wandelaars verkleedden zich zelfs als roodkapje om een duidelijke statement te maken in Oudsbergen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sommigen wandelaars verkleedden zich zelfs als roodkapje om een duidelijke statement te maken in Oudsbergen. © Photo News/Gianni Barbieux

Veel besproken wolvenfakkeltocht in Oudsbergen trekt bijna 3.000 wandelaars: “Wolf hoort niét in onze achtertuin”

OudsbergenBijna 3.000 bezorgde bewoners en boeren verzamelden vrijdagavond op de kruising van de Weg naar Helchteren met Meeuweneinde in Oudsbergen voor de wolvenfakkeltocht. Met elektrische fakkels liepen zij omstreeks 21.30 uur door de straten, allemaal met eenzelfde boodschap: “Wij zijn niet tegen de wolf, maar hier horen ze gewoon niet.”

  1. 10 miljoen euro om natuur rond Bokrijk in ere te herstellen: “Noodzakelijk voor planten en dieren, én trekpleister voor toeristen”
    PREMIUM
    Genk

    10 miljoen euro om natuur rond Bokrijk in ere te herstellen: “Noodzake­lijk voor planten en dieren, én trekpleis­ter voor toeristen”

    Met het project ‘Vijvercomplex Bokrijk-Kiewit’ investeert Vlaanderen 10 miljoen euro in het vijvergebied De Wijers. Dat moet de leefomgeving van bedreigde planten- en diersoorten bevorderen. Bovendien zullen ook wandelaars er van een historische natuurbeleving kunnen genieten en dat is niet vreemd in de omgeving van openluchtmuseum Bokrijk. “Zo wordt straks ook duidelijk hoe de natuur er in de vorige eeuw uitzag”, aldus minister Demir.