Sommigen wandelaars verkleedden zich zelfs als roodkapje om een duidelijke statement te maken in Oudsbergen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sommigen wandelaars verkleedden zich zelfs als roodkapje om een duidelijke statement te maken in Oudsbergen. © Photo News/Gianni Barbieux

Veel besproken wolvenfakkeltocht in Oudsbergen trekt bijna 3.000 wandelaars: “Wolf hoort niét in onze achtertuin”

OudsbergenBijna 3.000 bezorgde bewoners en boeren verzamelden vrijdagavond op de kruising van de Weg naar Helchteren met Meeuweneinde in Oudsbergen voor de wolvenfakkeltocht. Met elektrische fakkels liepen zij omstreeks 21.30 uur door de straten, allemaal met eenzelfde boodschap: “Wij zijn niet tegen de wolf, maar hier horen ze gewoon niet.”

  1. REPORTAGE. Hoe één jaar Quartier Bleu aanslaat bij de Hasselaar: “Opening in mineur, maar met meer dan 3 miljoen bezoekers eindelijk op koers”
    PREMIUM
    Hasselt

    REPORTAGE. Hoe één jaar Quartier Bleu aanslaat bij de Hasselaar: “Opening in mineur, maar met meer dan 3 miljoen bezoekers eindelijk op koers”

    Sinds de zomer van 2020 heeft de Hasseltse binnenstad er met Quartier Bleu een splinternieuwe winkel-, woon- én horecaboulevard bij. Liefst 87 procent van alle winkels en horecazaken is al volledig ingenomen, en ook de gloednieuwe ‘Pontoon’-appartementen met uitzicht op het water worden op 24 oktober gelanceerd. Al blijft de vraag hoe de volledig omgevormde boulevard met een prijskaartje van 200 miljoen euro na één jaar door de Hasselaren wordt gesmaakt.