De tijgers kwamen vandaag aan in Oudsbergen.
Volledig scherm
De tijgers kwamen vandaag aan in Oudsbergen. © Natuurhulpcentrum Opglabbeek

Twee verwaarloosde tijgers opgevangen in Natuurhulpcentrum

Het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek heeft er sinds vanochtend twee opvallende bewoners bij. Sandro en Carla zijn twee verwaarloosde tijgers die verbleven in de verlaten dierentuin in het Spaanse Ayamonte. Ze worden nu minstens een maand in afzondering geplaatst en staan onder deskundig toezicht van de dierenarts.

 1. De coronacijfers in Oudsbergen van woensdag 14 oktober

  De coronacij­fers in Oudsbergen van woensdag 14 oktober

  In Oudsbergen zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 28 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Oudsbergen op 119 te liggen. Omdat Oudsbergen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. De coronacijfers in Oudsbergen van zaterdag 17 oktober

  De coronacij­fers in Oudsbergen van zaterdag 17 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Oudsbergen minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 33. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Oudsbergen op 140 te liggen. Omdat Oudsbergen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Zeventiger steelt uit kledingcontainer

  Zeventiger steelt uit kledingcon­tai­ner

  De politie Maasland betrapte zondag een 71-jarige man op heterdaad. Hij bevond zich in de vroege ochtend omstreeks 6.30 uur aan de Langs de Graaf bij een kledingcontainer. De man vluchtte met de fiets toen hij de politie zag, maar kon niet ontsnappen. Hij bleek in het bezit te zijn van twee zakken kleding die hij uit de container had gehaald. Bij een huiszoeking werden nog vijf gelijkaardige zakken gevonden. Een proces-verbaal werd bijgevolg opgesteld.
 3. Cafébazen bezorgd na weekend met vervroegde sluitingsuren: “Op deze manier is het lastig om rendabel te blijven”

  Cafébazen bezorgd na weekend met vervroegde sluitings­uren: “Op deze manier is het lastig om rendabel te blijven”

  Tijdens het afgelopen weekend moesten de café-uitbaters zich voor het eerst houden aan de nieuwe maatregelen die verplichten om de deuren om 23 uur te sluiten. Hoewel dat in de provincie overal netjes nageleefd werd, hebben de zaakvoerders het lastig met de nieuwe regels. “Ik heb de cijfers eens nagekeken en het is echt dramatisch”, zucht Kristof Grossi van café Koestal in Hasselt.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement