Lindsey (links) en Lotte Geusens staan verslagen bij de resten van het gedode dier.
Volledig scherm
PREMIUM
Lindsey (links) en Lotte Geusens staan verslagen bij de resten van het gedode dier. © Mine Dalemans

REPORTAGE. Verslagenheid in Oudsbergen na nieuwe wolvenaanval: “Wie garandeert dat straks geen kind wordt geattaqueerd?”

“Kan ik hier nog veilig wandelen?” Een buurtbewoonster vraagt het wat laconiek, maar tegelijk is ze er ook echt niet gerust in. Net op het ogenblik dat we bij de bewoners van Oudsbergen polsten naar wat de wolven doen met hun gemoedsrust, bleek de roedel al opnieuw te hebben toegeslagen. Weer een koe. Verbijstering in de buurt. Woede bij de boeren. De doos van Pandora wagenwijd open. “Wie kan garanderen dat straks geen kind wordt aangevallen”, klinkt het.

87 reacties

 • Dirk Boudin

  1 week geleden
  Dat ze Jan Loos van welkom wolf al de rekeningen van de schrikdraad dat de mensen moeten plaatsen opsturen , maar ja hij gaat dan ook weer een uitvlucht weten
 • Roger Wellens

  1 week geleden
  Hongerige wolven vallen alles aan, ook mensen. De bewijzen zijn er, wat Loos ook maar beweert.
 • Annerose Richter

  1 week geleden
  Het helpt niet als 'Welkom Wolf' de waarheid ontkent. Wolven attackieren en doden mensen. Google : Wikipedia : List of Wolf attacks
 • Dany Herman

  1 week geleden
  Als ze een bizon doden is een volwassen mens maar een peulschil. En maak het als wandelaar het maar eens mee en die tijd zal er komen eens dat de weides beter beschermd zijn
 • JAN KENIS

  1 week geleden
  De kans dat je kind wordt geattaqueerd door een hond is tienduizend keer groter dan dat het wordt aangevallen door een wolf. Maar daar hoor je niemand over zeuren.
 1. Voka brengt nieuwe Toekomstindicator in kaart: “Structurele impact van corona blijft voorlopig uit”
  Hasselt

  Voka brengt nieuwe Toekomstin­di­ca­tor in kaart: “Structure­le impact van corona blijft voorlopig uit”

  Voka Limburg stelde dinsdag haar nieuwe Toekomstindicator voor die elk jaar de economische gezondheid van de provincie in kaart brengt. Dat deze in coronajaar 2020 een tik kreeg, is weinig verrassend. “Maar door de massale overheidssteun en het exogene karakter van deze crisis, lijkt er voorlopig geen structurele schade aangebracht te zijn”, aldus Voka-voortzitter Karin Van De Velde.
 2. Dertiger riskeert drie jaar cel omdat hij partner jarenlang misbruikte: “Bond haar vast en filmde alles”
  PREMIUM

  Dertiger riskeert drie jaar cel omdat hij partner jarenlang misbruikte: “Bond haar vast en filmde alles”

  Een 34-jarige man riskeert drie jaar cel omdat hij zijn partner, een vrouw uit Maasmechelen, jarenlang zou hebben misbruikt en verkracht. Op zijn gsm stonden talrijke filmpjes en foto’s van de ‘gedwongen’ seksuele handelingen die het slachtoffer, meestal buiten bewustzijn, onderging. “Wij hadden afgesproken dat alles kon,” getuigde de dertiger zelf voor de strafrechtbank.