De wolf was onderwerp van een expo die maandenlang door Limburg ging. Nu is hij vooral onderwerp van discussie.
Volledig scherm
De wolf was onderwerp van een expo die maandenlang door Limburg ging. Nu is hij vooral onderwerp van discussie. © Mine Dalemans

‘Probleemwolf’ of ‘succesverhaal’? Vooruit wil wolf niet zomaar opgeven en noemt uitspraken van CD&V “populistisch”

OudsbergenIn Limburg wordt er al een hele week druk gepalaverd over het lot van de wolf. Na een dubbele aanval eerder deze week is de tegenstand duidelijk gegroeid. Zo wordt er zelfs een fakkeltocht georganiseerd tegen de wolf. CD&V sprak donderdag nog van een “probleemwolf” en wil die verplaatsen of heropvoeden. Vooruit gaat in de tegenaanval en pleit ervoor de wolf niet zomaar op te geven. 

 1. Lisa Petry en KRC Genk Ladies pakken de volle buit in Aalst: “Moeizamer dan verwacht, maar na de rust telden we de tegenstander helemaal uit”
  vrouwenvoetbal super league

  Lisa Petry en KRC Genk Ladies pakken de volle buit in Aalst: “Moeizamer dan verwacht, maar na de rust telden we de tegenstan­der helemaal uit”

  KRC Genk Ladies had meer last met Eendracht Aalst dan verwacht. De thuisploeg kwam via een omgezette strafschop vroeg op voorsprong en beet daarna flink van zich af. Genk domineerde wel, maar had moeite om te scoren. Een trefzekere Joy Kersten zorgde met twee treffers voor de ommekeer. Met drie doelpunten in de laatste vijfminuten won Genk uiteindelijk toch nog met ruime 1-5-cijfers.
 2. Van een betonnen site naar een groen ziekenhuis: zo ziet het Ziekenhuis Oost-Limburg er over tien jaar uit
  PREMIUM
  Genk

  Van een betonnen site naar een groen ziekenhuis: zo ziet het Ziekenhuis Oost-Lim­burg er over tien jaar uit

  Een ambitieus masterplan voor de komende tien jaar: dat stelt het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) vandaag voor. Campus Sint-Jan in Genk krijgt zo bijkomende gebouwen zoals een splinternieuw parkeergebouw én meer groen op de site. Ook het ZOL Maas en Kempen wordt uitgebreid, terwijl de Dagkliniek, het Operatiekwartier en de verpleegafdelingen van campus Sint-Barbara in Lanaken naar campus Sint-Jan zullen verhuizen. Prijskaartje? 250 miljoen euro. Kijkt u even mee.