Het gaat om deze zone.
Volledig scherm
Het gaat om deze zone. © Gemeente Oudsbergen

Oudsbergen trekt steun voor zandontginning in

OudsbergenHet gemeentebestuur van Oudsbergen steunt de plannen voor zandontginning niet meer. Dat werd beslist nadat een potentiële ontginner in beroep ging tegen het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP), dat een uitbreiding van Scania mogelijk moet maken. “De uitbreiding van Scania is voor ons belangrijker dan de zandontginning”, zegt burgemeester Lode Ceyssens (CD&V). 

 1. Bouw van nieuwe technische dienst van start gegaan, ook ANB en brandweer krijgt er onderdak
  Oudsbergen

  Bouw van nieuwe technische dienst van start gegaan, ook ANB en brandweer krijgt er onderdak

  Op het industrieterrein van Opglabbeek is men gestart met de bouw van de nieuwe technische dienst van de gemeente Oudsbergen. De nieuwbouw van 3,4 miljoen euro zal eveneens onderdak bieden aan medewerkers van Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) en het Snel Interventie Voertuig van de brandweerzone Oost-Limburg. “In september verhuizen onze medewerkers naar hun nieuwe gebouw”, zegt schepen van Patrimonium Kurt Plessers (CD&V).
 2. Nieuwe planning voor centrumwerken: “Zoveel mogelijk gelijktijdig uitvoeren”
  Bree

  Nieuwe planning voor centrumwer­ken: “Zoveel mogelijk gelijktij­dig uitvoeren”

  De lockdown heeft het stadsbestuur van Bree doen besluiten om zoveel mogelijk werkzaamheden gelijktijdig uit te voeren, opdat middenstand, horeca en klanten zo weinig mogelijk hinder ondervinden. Dat betekent dat de eerdere planning wordt aangepast. Zo zal onderaannemer APK komende zaterdag 21 november doorwerken om zo goed mogelijk op schema te kunnen blijven. Momenteel is men al bezig aan de nutswerken in de Opitterstraat (einde voorzien op 17 maart) en werken in de Hoogstraat (einde voorzien op 15 februari). Op 7 december start werf nummer 3 aan het Vrijthof, anderhalve maand vroeger dan gepland. In het voorjaar volgen dan de Augustijnerstraat en Merisstraat om dan maart te kunnen aansluiten op de Kloosterstraat. De timing voor de werken in de Gerdingerstraat en in de Nieuwstadstraat wordt later gecommuniceerd.
 1. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel

 2. Cobra komt partijtje golf verstoren
  Play

  Cobra komt partijtje golf verstoren