De aanleg van de parking en de restauratie van het kasteel van de Commanderij worden uitgesteld tot 2025.
Volledig scherm
De aanleg van de parking en de restauratie van het kasteel van de Commanderij worden uitgesteld tot 2025. © Architectenbureau Michel Janssen

Oudsbergen past meerjarenplan aan door stijgende grondstofprijzen: deze investeringen zijn geschrapt of uitgesteld

OudsbergenDe prijzen van energie, personeel en bouwmaterialen zijn de afgelopen maanden fors de hoogte ingegaan. Om in te spelen op deze financiële uitdagingen zal Oudsbergen enkele investeringen schrappen, faseren of uitstellen. De belastingen blijven ongewijzigd.

  1. Verkeersactie vindt drie opgefokte bromfietsen
    Oudsbergen

    Verkeersac­tie vindt drie opgefokte bromfiet­sen

    Dinsdag organiseerde Politie CARMA tussen 14 uur en 17 uur een verkeersactie rond overlast van opgefokte bromfietsen. Er werd gecontroleerd op verschillende locaties in Oudsbergen, As, Zutendaal en Genk. Drie opgefokte bromfietsen werden voor 30 dagen in beslag genomen en één bromfiets werd geïmmobiliseerd door het parket wegens niet-ingeschreven, niet-verzekerd en de bestuurder had geen rijbewijs. Verder werd er nog een pv opgesteld voor een motorrijder die te snel reed, geen beschermende kledij droeg, zijn richtingaanwijzers niet gebruikte en zijn uitlaat was niet conform de technische eisen.