Lege straten in Oudsbergen nu heel wat mensen in quarantaine zitten.
Volledig scherm
Lege straten in Oudsbergen nu heel wat mensen in quarantaine zitten. © Xavier Piron / Photonews

Oudsbergen heeft hoogste incidentie van Limburg

 1. Uitgesteld proces moord op Silvio Aquino in mei voor hof van assisen in Tongeren
  Tongeren/Opglabbeek

  Uitgesteld proces moord op Silvio Aquino in mei voor hof van assisen in Tongeren

  Het assisenproces rond de moord op Silvio Aquino, dat in september 2021 behandeld zou worden voor het hof van assisen in Tongeren maar ‘last minute’ uitgesteld werd omdat een vijfde verdachte in het buitenland werd opgepakt, zal op 6 mei volgend jaar van start gaan. Silvio Aquino werd op 27 augustus 2015 aan het industrieterrein in Opglabbeek klemgereden door twee voertuigen en doodgeschoten. Vermeende opdrachtgever Martino T. en vier vermoedelijke uitvoerders staan terecht.
 2. Geen uitzondering meer op vuurwerkverbod tijdens oudejaarsnacht
  Bree

  Geen uitzonde­ring meer op vuurwerk­ver­bod tijdens oudejaars­nacht

  Voortaan geldt er in Bree geen uitzondering meer op het vuurwerkverbod tijdens oudejaarsnacht. Dat liet burgemeester Liesbeth Van der Auwera (CD&V) verstaan. “Bij vuurwerk kan je (levensgevaarlijk) gewond geraken, dieren raken van slag en onze zorghelden zijn elders nodig dan bij problemen rond het gebruik van vuurwerk. Elk jaar is er trouwens overlast door onder meer het lawaai en de achtergelaten troep. Wie nog vuurwerk afsteekt, riskeert een boete. Ook zonder vuurwerk bezorgen we 2022 een knallende start.”
 1. Vakbondsactie aan Stadspark vraagt aandacht voor de zorgsector: “Zorg ook voor ons”
  Hasselt

  Vakbondsac­tie aan Stadspark vraagt aandacht voor de zorgsector: “Zorg ook voor ons”

  ACOD LRB Limburg en ACV Openbare diensten kwamen maandagvoormiddag samen in het Hasselts Stadspark om aandacht te vragen voor de zorg. De actie verliep solidair met een actie in Brussel. “De concrete noden zijn voor ons duidelijk: meer contracturen (voltijds), betere loon- en arbeidsvoorwaarden, betere balans werk-privé, meer personeel, geen privatiseringen én geen financiële wurggrepen of besparingen die een goede zorg hypothekeren”, stelt Frank Hoste, gewestelijk bestendig secretaris bij ACOD LRB Limburg.