Een toekomstbeeld van hoe het nieuwe woonzorgcentrum er gaat uitzien.
Volledig scherm
Een toekomstbeeld van hoe het nieuwe woonzorgcentrum er gaat uitzien. © RV

Opglabbeek krijgt nieuw woonzorgcentrum: “We zijn blij dat het licht eindelijk op groen staat”

OudsbergenHet Oudsbergse schepencollege heeft deze week de omgevingsvergunning voor de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum Kimpenhof in Opglabbeek goedgekeurd. De bouwplannen kunnen nog voor de zomer van start gaan.

 1. RESTOTIP. Thuis genieten van het humeur van chef Celine bij gloednieuwe traiteur ‘Atelier C’
  PREMIUM

  RESTOTIP. Thuis genieten van het humeur van chef Celine bij gloednieu­we traiteur ‘Atelier C’

  Geen zin om te koken maar wel om gezellig thuis te tafelen? Die gedachte kent chef Celine Vekemans maar al te goed. Als antwoord opende ze twee weken geleden haar eigen traiteurzaak ‘Atelier C’ in het hart van Sint-Truiden. “Alles kan hier en alles mag”, klinkt het. “Zin om gezellig te barbecueën of eerder fan van een tapasavond? Wij zorgen ervoor.” Die belofte moet je ons geen twee keer maken en dus gingen we tijdens de openingsweekend testen.
 2. Zo VeloVeilig is Oudsbergen: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  Oudsbergen

  Zo VeloVeilig is Oudsbergen: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Oudsbergen hebben 26 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.
 1. ASSISEN. Aquino-broers getuigen op assisenproces van Silvio Aquino: “Wij hadden geen vijanden”
  Oudsbergen

  ASSISEN. Aqui­no-broers getuigen op assisenpro­ces van Silvio Aquino: “Wij hadden geen vijanden”

  De twee oudste broers van Silvio Aquino waren het er tijdens hun getuigenis over eens. “Silvio was goed voor iedereen. Hij had met niemand problemen.” Voor de reden waarom net ‘de kleine’ van de hoop slachtoffer werd van de fout gelopen ontvoering, wezen beide broers met een zware beschuldigende vinger naar vermeende opdrachtgever Martino Trotta. “Jaloezie overheerste bij Trotta en hij wilde altijd maar meer geld van ons. Dat die andere ‘monsters’ achter de zaak zaten zijn we pas later te weten gekomen.” De getuigenis van broer L. (60) leidde tot een zware clash met beschuldigde Sandro Hamidovic (52). Trotta zelf keek niet op en verdween tussen de getuigenissen van de twee broers door een medisch probleem uit de assisenzaal.