De plannen voor de Commanderij
Volledig scherm
De plannen voor de Commanderij © Architectenbureau Michel Janssen

Opening van vernieuwde Commanderij voorzien voor 2024: “De bezoeker kan het kasteel enkel betreden via de brug, dat versterkt het mysterieuze karakter”

OudsbergenDe gemeente Oudsbergen stelt op 8 en 16 december het ontwerpdossier voor de Commanderij van Gruitrode voor aan de inwoners. “We gaan het kasteel uitbouwen tot een belevingsvolle erfgoedsite, inhoudelijk gericht op de Duitse Ridderorde”, zegt burgemeester Marco Goossens (CD&V). De opening van de hoeve is voorzien voor 2024, waarna de restauratie van het kasteel kan starten.

  1. Van een hostel in Voeren tot de Cegeka Arena van KRC Genk: Op deze 8 blokplekjes in Limburg ga jij een succesvolle examenperiode tegemoet
    PREMIUM
    Limburg

    Van een hostel in Voeren tot de Cegeka Arena van KRC Genk: Op deze 8 blokplek­jes in Limburg ga jij een succesvol­le examenperi­o­de tegemoet

    Zit jij al volop in de blokperiode en kan je je thuis niet goed concentreren? Studeer je liever terwijl je omringd bent door andere studenten? Dan is een gemeenschappelijk blokplek exact wat je zoekt. Van een hostel met zwembad in Voeren tot de Cegeka Arena van KRC Genk: Op deze 8 leuke studeerplekjes ga jij een succesvolle blokperiode tegemoet.