Provinciegouverneur van Limburg Jos Lantmeeters (links), burgemeester van Houthalen-Helchteren Alain Yzermans (midden) en burgemeester van Oudsbergen Marco Goossens (rechts).
Volledig scherm
Provinciegouverneur van Limburg Jos Lantmeeters (links), burgemeester van Houthalen-Helchteren Alain Yzermans (midden) en burgemeester van Oudsbergen Marco Goossens (rechts). © BELGA/Mine Dalemans

“Nee, een reservaat voor wolven in Limburg is niet haalbaar”: Limburgse burgemeesters op zelfde lijn na overleg

LimburgDeze namiddag vond een online overleg plaats tussen alle Limburgse gemeenten, de gouverneur, het Agentschap Natuur en Bos én het Wolf Fencing Team. Bedoeling was om vooral informatie uit te wisselen, en vragen beantwoord te krijgen. Het idee om een soort reservaat af te rasteren waar de wolven in leven werd ook weer op tafel gegooid, maar duidelijk uitgelegd waarom dat niet haalbaar is. “Belangrijk dat alle burgemeesters dezelfde informatie hebben en communiceren aan hun burgers”, zegt gouverneur Jos Lantmeeters (N-VA).

  1. IN BEELD: Mooi volk op Dag van de Wetenschap
    Hasselt

    IN BEELD: Mooi volk op Dag van de Wetenschap

    Afgelopen zondag vond aan de Universiteit van Hasselt de Dag van de Wetenschap plaats. Vlaams minister Jo Brouns bracht samen met Frank Deboosere en Angelique Van Ombergen (ESA), meter en peter van het event, een bezoekje aan het event. Er vonden verschillende demo’s en experimenten plaats op de wetenschapsmarkt en aan de Science Tower. Zo kon je proefjes doen in de labo’s en was er zelfs een tool waarmee de uitslag van het WK voetbal te voorspellen is. Het was voor het eerst sinds 2019 dat er nog eens een fysieke Dag van de Wetenschap kan doorgaan.