In totaal gaat het om maar liefst zeven lynxen.
Volledig scherm
In totaal gaat het om maar liefst zeven lynxen. © Borgerhoff

Natuurhulpcentrum vangt maar liefst zeven lynxen op

OudsbergenHet Natuurhulpcentrum ving zondag een héél aantal opvallende dieren op, afkomstig uit Litouwen. Het gaat om maar liefst zeven lynxen, twee brilkaaimannen en vijf slangen. 

 1. Wilfried (72) vocht twaalf jaar voor De Groene Delle: “Natuur redden is zéér moeilijk, maar gelukkig is het ons mede dankzij corona gelukt”
  PREMIUM
  Hasselt/Lummen

  Wilfried (72) vocht twaalf jaar voor De Groene Delle: “Natuur redden is zéér moeilijk, maar gelukkig is het ons mede dankzij corona gelukt”

  In december blikken we in 20 verhalen terug op 2020 in Limburg. Een jaar waarin 34.000 handtekeningen en 4.500 bezwaarschriften het dossier van De Groene Delle - waar 23 hectare natuurgebied zou verdwijnen voor industriezone - deed daveren. Het was Wilfried Croux (72) die als oprichter van de actiegroep De Groene Delle 12 jaar voor het natuurgebied streed, en die nu de strijdbijl kan begraven. “Al zou ik nog steeds zeggen dat de natuur altijd verliest. Voor alle natuurgebieden die nog in gevaar zijn, blijft opboksen tegen de machtige lobby’s een zéér moeilijke opdracht. Gelukkig dat het deze ene keer tóch anders uitdraaide, voor De Groene Delle.”
 1. Drie trajectcontroles in Oudsbergen
  Oudsbergen

  Drie trajectcon­tro­les in Oudsbergen

  Minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) maakte bekend dat er in Oudsbergen drie trajectcontroles zullen komen. Het gaat om de N719 Weg naar Helchteren, N76 Soetebeek en N76 Plockroy. Burgemeester van Oudsbergen Lode Ceyssens (CD&V) reageerde enthousiast op het nieuws: “Bedankt minister! Volgend jaar zullen deze trajectcontroles worden uitgerold. Onaangepaste snelheid is jammer genoeg nog steeds één van de grootste oorzaken van een ongeval.”
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter