De oude sporthal in Opglabbeek.
Volledig scherm
De oude sporthal in Opglabbeek. © Google Maps

N-VA wil bestaande sporthal doorgeven aan de jeugd

OudsbergenEr zijn plannen om de sportzone in het centrum van Opglabbeek op te waarderen. Gemeenteraadslid Renaud Hamal (N-VA) vraagt om de afbraak van de bestaande sporthal niet uit te voeren, maar wel aan de jeugd te geven. “We zullen dit idee alleszins voorleggen aan de gemeenteraad en we hopen dat het op zijn minst ernstig wordt overwogen.”

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 1. Fleur Pauwels en KRC Genk Ladies blijven ongeslagen in PO1: “Gelijkspel in Standard is meer dan verdiend.
  PREMIUM
  VROUWENVOETBAL SUPER LEAGUE PO1

  Fleur Pauwels en KRC Genk Ladies blijven ongeslagen in PO1: “Gelijkspel in Standard is meer dan verdiend.

  Na drie overwinningen op rij graaide KRC Genk Ladies een meer dan verdiend punt mee uit Luik. De Genkse ploeg klom in de openingsfase op voorsprong via een doelpunt van Gwen Duijsters. Na de rust hielden beide teams elkaar in evenwicht. Toch raakte de Rouchettes langszij met een licht toegekende vrijschop. In de slotfase was Genk nog dichtbij de zege. De schuiver van de ingevallen Lisa Petry kaatste evenwel tegen de paal. “Wedstrijden in Standard zijn steeds pittig en moeilijk. We zijn dan ook best tevreden met de puntendeling. De vier gele kaarten hebben jammer genoeg wel gevolgen”, klonk uitblinkster Fien Pauwels.
  Genk