Mine Dalemans
Volledig scherm
© Mine Dalemans

N-VA stelt zich vragen bij invoer van ‘Optimo’-systeem bij huisvuilophaling

N-VA heeft een vraag toegevoegd op de agenda van de gemeenteraad van maandag 29 april over de huisvuilophaling van Limburg.net. In Oudsbergen werd het ‘Optimo’-systeem met gekleurde zakken uitgetest en op termijn zal dit systeem in heel de provincie ingevoerd worden. Maar volgens N-VA waren de Oudsbergse gezinnen niet overal even enthousiast.

2 reacties

 • Arne Reynders

  2 jaar geleden
  De grijze container is toch goed. Waarom weer iets anders willen en dan ook nog plastieke zakken! Wat een ellende was het vroeger al met 1 zak. Zelfs nu met de blauwe zak, wat wind en ze gaan de straat af en gaan kapot. Gewoon 2 containers. De grijze en een blauwe voor plastiek.
 • Toon Schouteden

  2 jaar geleden
  Ik zet nu om de 2 maanden mijn grijze container aan de weg, de rest gaat naar containerpark en/of containers her en der. Bij invoering van plastic zakken, laat ik alle soorten netjes buiten aan de straat op een rijtje staan tot ze vol zijn... Vol zullen ze nooit geraken i.v.m. loslopende katten, vogels, e.d. Het straatbeeld zal er niet op verbeteren!
 1. Van handvol vechtpartijtjes en arrestaties tot ontruimd Dusartplein omstreeks 23 uur: dit was de eerste avond op de Hasseltse terrassen
  Hasselt

  Van handvol vechtpar­tij­tjes en arresta­ties tot ontruimd Dusart­plein omstreeks 23 uur: dit was de eerste avond op de Hasseltse terrassen

  De Hasseltse jongeren die in tienvoud vers getapte pintjes bestelden op het Kolonel Dusartplein: het bleek een voorbode van overvolle terrassen, ook na sluitingsuur. Zij vonden een comfortabel plekje op de vloer of staand in hun bubbel, nadat de café-uitbaters tijdig begonnen met het opruimen van de terrasstoelen en de leeggedronken pintjes. Uiteindelijk kon de politie het grootste deel van de jongeren echter huiswaarts sturen omstreeks 23 uur.
 2. PEAS haalt alvast 63.500 euro binnen voor nieuwe winkels in Leuven en Antwerpen
  Hasselt

  PEAS haalt alvast 63.500 euro binnen voor nieuwe winkels in Leuven en Antwerpen

  De succesvolle vegan kaneelbroodjes van het Hasseltse ‘PEAS’ is op weg om met twee nieuwe winkels binnenkort ook Leuven en Antwerpen te veroveren. Om die plannen in vervulling te laten gaan, startten uitbaters Els Berx (46) en Davy Rosiak (39) een financieringscampagne via het platform ‘WinWinner’. “Die loopt nog net geen twee weken, maar intussen mogen we al op 63.500 euro rekenen”, aldus Els en Davy.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”