(Archiefbeeld)
Volledig scherm
(Archiefbeeld) © INBO / ANB

Minstens zes nieuwe welpen in Limburgse wolvenroedel

LimburgOp nieuwe beelden van 17 juni hebben het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) en het Agentschap Natuur en Bos minstens zes nieuwe welpen in de Limburgse roedel geteld. Daarmee zijn er op dit moment in totaal minstens tien wolven in Limburg. 

 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. VAKANTIETIP VOOR DE THUISBLIJVERS. Heerlijk cruisen met de Vespa door Noord-Limburg: “Eerst even klungelen en dan... ‘La dolce vita’!”
  PREMIUM
  Bree / Pelt

  VAKANTIE­TIP VOOR DE THUISBLIJ­VERS. Heerlijk cruisen met de Vespa door Noord-Lim­burg: “Eerst even klungelen en dan... ‘La dolce vita’!”

  Zit jij vandaag niet ergens op een strand in Turkije? Staat je tent gewoon in je tuin en dus niet op een camping in Zuid-Frankrijk? Geen Oostenrijkse koeien die je ’s ochtends wakker loeien? Geen nood, ook in Vlaanderen kan je heerlijk op vakantie. Onze regiojournalisten testen de leukste uitstapjes voor jullie uit. Vandaag: ‘met de Vespa’ eropuit tussen maïsvelden en landbouwakkers in Noord-Limburg.
 1. Elke ‘jubileumdeelnemer’ van BoslandTrail krijgt eigen boom in unieke dreef: “De beleving wordt zo nog versterkt!”
  Hechtel-Eksel / Lommel / Peer / Pelt

  Elke ‘jubileum­deel­ne­mer’ van Bosland­Trail krijgt eigen boom in unieke dreef: “De beleving wordt zo nog versterkt!”

  BoslandTrail bestaat in 2022 vijf jaar en dat wordt met vijf unieke initiatieven in de verf gezet. Als laatste initiatief maakt de organisatie nu bekend dat voor elke jubileumdeelnemer een boom langs de nieuwe BoslandTraildreef wordt geplant. “De gemeente voorziet hier straatnaamborden en een bank”, verduidelijkt de Peltse schepen Leen Gielen (CD&V).