Kersvers burgemeester Marco Goossens knuffelt met zijn geitjes die veilig achter wolfproof stroomdraad zitten.
Volledig scherm
PREMIUM
Kersvers burgemeester Marco Goossens knuffelt met zijn geitjes die veilig achter wolfproof stroomdraad zitten. © Mine Dalemans

Marco Goossens, amper vijf weken burgemeester en al afgeschilderd als ‘wolvenhater’: “Nee, wij zijn niet anti-wolf, maar een omheind reservaat moet toch kunnen?”

OudsbergenEen roedel wolven die eens goed te keer gaat in Oudsbergen: meer was er niet nodig om de wereld kennis te laten maken met burgemeester Marco Goossens (CD&V). De opvolger van Lode Ceyssens staat amper vijf weken aan het roer en werd letterlijk voor de leeuwen - ja, wolven - gegooid. Eén Grote Bozen Wolvenfakkeltocht later kreeg hij termen als ‘probleemburgemeester’ en ‘wolvenhater’ naar het hoofd geslingerd, maar de arbeiderszoon laat zich niet uit het lood slaan. “Wij in Oudsbergen anti-wolf? We hebben nochtans 2,5 jaar perfect samengeleefd.” 

  1. Aftellen kan stilaan beginnen: nog één jaar en elektrische treinen kunnen rijden tussen Mol en Hasselt
    Balen/Mol/Hasselt

    Aftellen kan stilaan beginnen: nog één jaar en elektri­sche treinen kunnen rijden tussen Mol en Hasselt

    De pendelaars die frequent de lijn Mol-Hasselt gebruiken moeten nog een klein jaar geduld hebben, maar dan zullen de dieseltreinen op de lijn normaal gezien tot het verleden behoren. Spoorwegnetbeheerder Infrabel wil tegen december 2022 de lijn in gebruik nemen. Dit weekend worden de zowat laatste visueel zichtbare werken uitgevoerd met onder meer een speciale spoorvrachtwagen.