De rechtbank in Tongeren
Volledig scherm
De rechtbank in Tongeren © BELGA

Man (33) riskeert twee jaar cel voor uithaal met mes en glazen fles

Peer/OudsbergenEen dertiger uit Peer riskeert twee jaar cel omdat hij op 2 juli zijn partner met een glazen fles sloeg en met een mes naar haar uithaalde na een uit de hand gelopen discussie. “Ik heb een fles naar haar gegooid omdat ze mij zwart aan het maken was”, gaf T. toe.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 3. Vrouw rijdt rechtdoor op rotonde en verliest het bewustzijn
  Dilsen

  Vrouw rijdt rechtdoor op rotonde en verliest het bewustzijn

  Op de Boslaan in Dilsen vond zaterdagavond een merkwaardig ongeval plaats. Een 69-jarige vrouw reed in de richting van Genk, toen ze omstreeks 20.40 uur rechtdoor op een rotonde reed om vervolgens rechts in de verhoogde zandberm tot stilstand te komen. De dame zat vast in het voertuig en toen de hulpdiensten haar aantroffen, verloor ze geregeld het bewustzijn. Volgens de politie was ze afwezig en verward. Een spoedarts kwam ter plaatse en bood zijn hulp aan. In stabiele toestand werd ze vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis van Maaseik.