De pastorij van Gruitrode staat te koop.
Volledig scherm
De pastorij van Gruitrode staat te koop. © Mine Dalemans

Leegstaande pastorij van Gruitrode zoekt nieuwe eigenaar

GruitrodeNadat de leegstaande pastorij in Wijshagen voor 175.755 euro een nieuwe eigenaar heeft gevonden, gaat het gemeentebestuur nu ook de leegstaande pastorie van Gruitrode online te koop aanbieden. “De waarde wordt geschat op 275.000 euro”, zegt schepen van Patrimonium Kurt Plessers (CD&V).

  1. Familie Sanda Dia voor het eerst geconfronteerd met standpunten van verdediging: “Een sereen debat, maar wel zeer emotioneel”
    Hasselt

    Familie Sanda Dia voor het eerst geconfron­teerd met standpun­ten van verdedi­ging: “Een sereen debat, maar wel zeer emotioneel”

    Twee en een half jaar na de bewuste studentendoop van Reuzegom, waarbij Sanda Dia om het leven kwam, is er eindelijk inhoudelijk gedebatteerd over de gebeurtenissen. “De familie van Sanda werd dus ook voor het eerste geconfronteerd met de standpunten van de verdediging. Dat was heel emotioneel voor ons, maar we zijn blij dat de zaak eindelijk ten gronde behandeld is", vertelt advocaat Sven De Baere, die voor Sven Mary de familie van Sanda vertegenwoordigde.