Een anonieme wandelaar bezorgde het Natuurhulpcentrum beelden van een grote hoeveelheid eenden
Volledig scherm
Een anonieme wandelaar bezorgde het Natuurhulpcentrum beelden van een grote hoeveelheid eenden © Natuurhulpcentrum Opglabbeek

Jagersliga stelt zich vragen bij beelden van mogelijk uitgezette eenden: “Het lijkt in scène gezet”

OudsbergenAfgelopen vrijdag bracht het Natuurhulpcentrum Oudsbergen beelden naar buiten waarbij men het vermoeden uit dat in Limburg illegaal honderden tamme eenden worden uitgezet ten behoeve van de (plezier)jacht.Hubertus Vereniging Vlaanderen (HVV) zag de beelden niet als bewijs, maar veroordeelde inhoudelijk wel de feiten. De Jagersliga stelt zich nu vragen bij de beelden. “Het lijkt wel in scène gezet”, zegt persverantwoordelijke Kristof Vandewoestijne.

  1. Patro Eisden-spits Elvis Mehanovic wil in Ninove “vlammen”: “Mijn aanpassing is voorbij, zondag wil ik scoren”
    VOETBAL EERSTE NATIONALE

    Patro Eis­den-spits Elvis Mehanovic wil in Ninove “vlammen”: “Mijn aanpassing is voorbij, zondag wil ik scoren”

    Aanwinst Elvis Mehanovic voelt zich reeds helemaal thuis bij Patro Eisden. Begin januari maakte Mehanovic de overstap van SK Tongeren naar Patro Eisden om de langdurig afwezigheid van de geblesseerde aanvallers Elie Sam Bruce en Roman Ferber op te vangen. De centrumspits paste zich snel aan en overbrugde op korte tijd het niveauverschil tussen eerste en tweede klasse. Zowel op training als tijdens de competitiewedstrijden toonde Mehanovic veel inzet en was hij niet bang om zijn truitje nat te maken. En dit tot ieders tevredenheid. Enkel de doelpunten bleven voorlopig uit. “De voorbije weken was het steeds net niet. Nu de aanpassingsperiode voorbij is, ben ik klaar om zondag in Ninove de netten bol te zetten”, klinkt een gemotiveerde Mehanovic.