Marco Goossens, burgemeester van Oudsbergen.
Volledig scherm
Marco Goossens, burgemeester van Oudsbergen. © Mine Dalemans

Inwoners Oudsbergen moeten opnieuw mondmasker dragen en contacten beperken na stijging coronabesmettingen

De inwoners van Oudsbergen moeten de komende tien dagen hun sociale contacten beperken. Daarbij krijgen ze het advies om op drukke plaatsen en binnen het mondmasker opnieuw te dragen. Dat maakte burgemeester Marco Goossens (CD&V) van Oudsbergen dinsdagavond bekend. Maandag bleek dat de gemeente geconfronteerd werd met een razendsnelle stijging van het aantal coronabesmettingen.

 1. Eeuwenoud gehucht met vier inwoners dooft nog sneller uit nu cafébaas Rudi stopt: “Binnen 10 jaar woont hier wellicht niemand meer”
  PREMIUM
  Herbricht

  Eeuwenoud gehucht met vier inwoners dooft nog sneller uit nu cafébaas Rudi stopt: “Binnen 10 jaar woont hier wellicht niemand meer”

  Er ligt in Vlaanderen een gehuchtje waar een handvol inwoners al decennia dapper strijdt tegen de perikelen van de Maas. Het klinkt als de intro van Asterix en Obelix, maar het gaat om Herbricht waar exact drie huizen en één cafe nog in de winterbedding van de rivier liggen. De zoveelste overstroming deze zomer bleek er één te veel voor cafébaas Rudi Smeets die na 105 jaar en drie generaties de handdoek in de ring gooit. “Ik heb al héél wat tranen gelaten, maar ik kan niet meer”, vertelt hij. Binnenkort verhuist Rudi en laat zo de drie overige bewoners achter.
 2. “Graf van kolonel Aerts kunnen we toch moeilijk opruimen?” CD&V dringt aan op oprichten werkgroep ‘funerair erfgoed’
  Maaseik

  “Graf van kolonel Aerts kunnen we toch moeilijk opruimen?” CD&V dringt aan op oprichten werkgroep ‘funerair erfgoed’

  Tientallen graven aan het oud kerkhof in Maaseik dreigen te worden opgeruimd indien nabestaanden het graf niet gauw herstellen of onderhouden. “Maar het gaat soms om Maaseikse boegbeelden, zoals kolonel Aerts”, weet oppositieraadslid Peter De Bruyn (CD&V), die ervoor pleit om een werkgroep op te starten om dergelijke graven te beschermen. Burgemeester Johan Tollenaere (Open Vld) is voorstander.
 1. Industriezone Tongeren-Oost krijgt nieuwe vrachtwagenparking
  Tongeren

  Industrie­zo­ne Tongeren-Oost krijgt nieuwe vrachtwa­gen­par­king

  Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters en burgemeester van Tongeren Patrick Dewael hebben zondagochtend de nieuwe vrachtwagenparking ter hoogte van het op- en afrittencomplex 32 van de E313 in Tongeren officieel geopend. Vlak naast de industriezone Tongeren-Oost, aan de huidige carpoolparking, is er door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een nieuwe parking aangelegd die plaats biedt aan 44 vrachtwagens. Vlaams minister Peeters voorzag hiervoor 1,69 miljoen euro.