De chalet liep bij de brand ernstige schade op. Daarvoor moeten de twee dertigers nu een schadevergoeding van ruim 86.000 euro betalen.
Volledig scherm
PREMIUM
De chalet liep bij de brand ernstige schade op. Daarvoor moeten de twee dertigers nu een schadevergoeding van ruim 86.000 euro betalen. © Toon Royackers

“Ik heb wel ingebroken, maar heb met die brand niets te maken”: beklaagde reageert furieus na veroordeling voor zware chaletbrand

OudsbergenEen 31-jarige man reageerde furieus voor de strafrechter toen hij veroordeeld werd omdat hij een chalet in Oudsbergen in brand had gestoken. Volgens de bewoner had zijn ex opdracht gegeven zijn woning te vernielen. “Ze had mij alleen gevraagd in te breken en zijn goederen te vernielen”, weerlegde de beklaagde.

  1. Jongemannen stelen 48 Mercedes-emblemen: 14 maanden cel gevorderd
    Hasselt

    Jongeman­nen stelen 48 Mercedes-emblemen: 14 maanden cel gevorderd

    Twee jonge Litouwse mannen riskeren elk veertien maanden cel en een boete van 1.200 voor de diefstal van 48 Mercedes-emblemen. De heren waren actief in Antwerpen en Limburg. Ze hadden het niet zozeer gemunt op de emblemen zelf, maar wel op de afstandssensoren erin. Nadat de verdachten werden betrapt in Beringen, werden ze op 11 januari dit jaar gearresteerd en opgesloten. Aangezien in hun wagen dertig logo’s en bij hen thuis achttien logo’s gevonden werden, werden ze aan de feiten gelinkt. De verdediging vraagt om rekening te houden met de periode dat ze tot dusver reeds vastzaten. Op 29 juni wordt het vonnis uitgesproken.