Deze foto van wolvin Naya werd in oktober genomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze foto van wolvin Naya werd in oktober genomen. © Instituut voor Natuur en Bosonderzoek

Huiszoekingen naar gif en getuigenissen naar hoofdverdachte: moordenaar wolvin Naya loopt na twee jaar nog steeds rond

Oudsbergen“We hebben niets tegen de wolf, maar ze hoort hier niet thuis.” Zo klonk één van de 3.000 stemmen nog redelijk braaf in Oudsbergen bij de Grote Boze Wolvenmars afgelopen weekend. ‘Weg Wolf’ en andere verwensingen sloten meer aan bij wat er in 2019 gebeurde met de onfortuinlijke wolvin Naya. Een onderzoeksrechter buigt zich nu al twee jaar over de wolvenmoordzaak. Liefhebbers vrezen inmiddels scenario Naya 2.0, eerder vandaag dan morgen.

 1. Op huizenjacht in ... Genk: “Waterschei is de mooiste cité van de stad”
  PREMIUM
  Genk

  Op huizen­jacht in ... Genk: “Waterschei is de mooiste cité van de stad”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week in elke provincie op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week in Genk waar het mijnverleden nog steeds aanwezig is en huizen bijzonder gegeerd zijn. “De mijnwerkerswoningen in Waterschei zijn echt idyllisch ”, weet makelaar Mesut Donmaz van Sensimmo Vastgoed.
 2. Limburgers Kenneth en Amelie bereiden zich voor op EK Bakken: “Hopen concurrenten Italië en Frankrijk te verslaan”
  PREMIUM
  Limburg

  Limburgers Kenneth en Amelie bereiden zich voor op EK Bakken: “Hopen concurren­ten Italië en Frankrijk te verslaan”

  Het Europees Kampioenschap Bakken vindt zondag plaats in het Franse Nantes en ook België stuurt drie bakkers om de titel te pakken. Kenneth Van Hoesen, Amelie Vanhees en Jorne Mens willen voor minstens een podiumplaats gaan en hopen vooral te scoren met sterke basissmaken. “We hebben het Atomium en Robbedoes in ons gebak verwerkt”, zegt Kenneth.
 3. Als Hells Angels in Limburg uitdoven, duikt plots de Duitse concurrent op in Diest: “Wij een criminele organisatie? Schandalig!”
  PREMIUM
  Limburg/Diest

  Als Hells Angels in Limburg uitdoven, duikt plots de Duitse concurrent op in Diest: “Wij een criminele organisa­tie? Schandalig!”

  Herinner u de tijd dat er in Limburg de ene motorclub na de andere uit de grond werd gestampt. Een territoriumstrijd na de drievoudige moord op Outlaws bij een bandencentrale in Maasmechelen in 2011. ‘Een kruidvat dat op ontploffen staat', noemden speurders de Limburgse situatie, maar de Outlaws houden zich sindsdien koest en de aanwezigheid van Hells Angels is kleiner dan ooit. Een vacuüm, en dan springt iemand anders in het gat: MC Gremium, overgewaaid vanuit Duitsland en sinds dit weekend actief in Diest.