Mine Dalemans
Volledig scherm
© Mine Dalemans

Hoofdbeklaagde grootschalige sigarettensmokkel riskeert twee jaar cel voor faillissementsmisdrijven

Leonardo F. (52) uit Opglabbeek, één van de hoofdbeklaagden in een grootschalig dossier van sigarettensmokkel waarin veertien beklaagden zich binnenkort voor de strafrechtbank in Tongeren moeten verantwoorden, riskeert een celstraf van twee jaar voor faillissementsmisdrijven. Volgens de aanklager zou de vijftiger, net voor het faillissement van zijn firma 500.000 euro van de vennootschapsrekening gehaald hebben. Het geld versluisde hij naar zijn privérekening. “Dat was voor een nieuw project in Spanje, maar dat zou op de zaak gezet worden”, verdedigde F. zich.

 1. Oud-voetballer Pierre Geys (72) wandelt vanuit Spanje langs alle voetbalclubs waarvoor hij speelde: “De mensen verklaarden mij zot”
  Eksel / Gerhees / Diest / Lommel / Genk

  Oud-voetballer Pierre Geys (72) wandelt vanuit Spanje langs alle voetbal­clubs waarvoor hij speelde: “De mensen verklaar­den mij zot”

  In vervlogen tijden was Ekselaar Pierre Geys middenvelder voor Anderlecht en Diest. De 72-jarige oud-voetballer zou na zijn carrière een tijdje een café openen in het Hageland en trok uiteindelijk weer naar zijn vertrouwde thuisdorp. Sinds enkele jaren geniet hij van het prachtige weer in Tenerife. Daar kwam hij in coronatijden op het idee om de wandeling van zijn leven te maken.
 1. Man (33) steelt politieauto, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje
  Play
  bizar

  Man (33) steelt politieau­to, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje

 2. Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten
  Play
  games

  Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten