De strafrechtbank in Tongeren.
Volledig scherm
De strafrechtbank in Tongeren. © Mine Dalemans

Hardleers koppel licht heel wat slachtoffers op door aankopen onder valse naam: 30 maanden cel

OudsbergenEen man (26) en een vrouw (26) uit Oudsbergen zijn beiden veroordeeld tot 30 maanden cel omdat ze samen heel wat slachtoffers oplichtten door onder valse namen contracten af te sluiten of malafide aankopen te doen. De twee werden eerder al veroordeeld, maar zetten hun strafbare praktijken verder. Ze gingen zo aan de haal met cashgeld, een iPhone en een BMW en sloten kredietovereenkomsten af voor tienduizenden euro’s.

 1. Ondernemer die diploma vervalste, is nu zaakvoerder op Leuvense Oude Markt: “Ik ben vastgelopen in de leugens”
  PREMIUM
  Beringen/Hasselt/Leuven

  Ondernemer die diploma vervalste, is nu zaakvoer­der op Leuvense Oude Markt: “Ik ben vastgelo­pen in de leugens”

  Een jonge Limburgse ondernemer vertelde in 2018 thuis fier dat hij zijn diploma aan de UCLL had behaald en ging vervolgens aan de slag als instructeur B in de sportwereld. De jongeman bleek echter te hebben gelogen over zijn diploma en reed zich uiteindelijk vast in de leugens. Hij riskeert tien maanden cel en een boete van 1.600 euro. Vandaag is hij zaakvoerder op de Oude Markt in Leuven en kijkt hij met veel spijt terug op de feiten.
 2. Vzw achter Blues Peer failliet? Bestuur voorlopig onbereikbaar
  Peer

  Vzw achter Blues Peer failliet? Bestuur voorlopig onbereik­baar

  In Peer gonst het van de geruchten dat de vzw achter het festival Blues Peer in wilde waters is beland. Mogelijk heeft de verloren festivalzomer zwaar ingehakt op de organisatie van het festival dat de laatste jaren nog wereldsterren als Van Morrison naar Peer haalde. Onze krant probeerde het festival deze week op diverse manieren te bereiken in haar rondvraag over de komende festivalzomer. Het bestuur bleef tot dusver onbereikbaar voor commentaar en kon het nieuws dus bevestigen noch ontkennen.
 1. Twintiger mishandelt jonge vriendin die jarenlang bij hem blijft omdat hij dreigt expliciet filmpje te verspreiden: werkstraf van 110 uur
  PREMIUM
  Oudsbergen

  Twintiger mishandelt jonge vriendin die jarenlang bij hem blijft omdat hij dreigt expliciet filmpje te versprei­den: werkstraf van 110 uur

  Een 29-jarige man uit Oudsbergen is veroordeeld tot een werkstraf van 110 uur omdat hij zijn jonge vriendin herhaaldelijk agressief aanpakte en bedreigde. Het slachtoffer was amper 16 jaar oud toen het geweld startte. Ze durfde echter jarenlang geen punt zetten achter de relatie omdat haar gewelddadige vriend ermee dreigde een intiem en expliciet filmpje dat hij stiekem opnam online te verspreiden.
 2. 750 leerlingen Level X3 worden maandag getest
  Hasselt

  750 leerlingen Level X3 worden maandag getest

  Maandag worden alle 750 leerlingen en personeelseden van Level X3 getest na een aantal positieve gevallen op school. “Dat zal gebeuren via de testbus van het UZA, in samenwerking met stad Hasselt, CLB, Cohesio en GO! Next”, laat scholengroep GO! Next weten. “Het wordt een logistiek huzarenstuk om dat in orde te krijgen. Dat is alleen haalbaar met de inzet van grof geschut. We danken iedereen voor de fysieke en online steun. Het hele schoolteam draagt dit nu uit naar hun leerlingen en samen met X28 en scholengroep zorgen we dat het testcentrum in onze sporthal klaar is maandag.”
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Tornado richt enorme schade aan in Alabama
  Play

  Tornado richt enorme schade aan in Alabama