Ook elders in Vlaanderen dook de babbelfiets al op
Volledig scherm
Ook elders in Vlaanderen dook de babbelfiets al op © CDR

Gemeente zoekt uitbater voor babbelfiets

OudsbergenDe gemeente Oudsbergen wil met de babbelfiets een nieuw toeristisch product lanceren. De babbelfiets valt onder de noemer ‘Fietsen zonder leeftijd’ en is bedoeld om onder andere minder mobiele personen te laten genieten van een heerlijke fietstocht. De gemeente gaat op zoek naar een private partner voor de aankoop en uitbating.

  1. Echtgenoot Chris praat voor het eerst over lange verdwijning van zijn Simone (80): “De hulp was overweldigend, maar ze zal naar een rusthuis moeten”
    PREMIUM

    Echtgenoot Chris praat voor het eerst over lange verdwij­ning van zijn Simone (80): “De hulp was overweldi­gend, maar ze zal naar een rusthuis moeten”

    “Ik heb een héél stevige wandeling achter de rug”, zei Simone toen haar man Chris zaterdag de ziekenhuiskamer binnenstapte. De vrouw (80) lijdt aan dementie en was drie dagen lang op de dool zonder eten of drinken. Chris blikt nu terug op emotionele dagen, hoe haar dementie al sluimerend verergerde en wat de toekomst moet brengen. “Ik heb haar terug, maar tegelijk kan ze eigenlijk niet meer thuis wonen. Makkelijk vind ik dat niet na 56 jaar samenleven.”
    Houthalen-Helchteren