Marco Goossens burgemeester van Oudsbergen
Volledig scherm
Marco Goossens burgemeester van Oudsbergen © Mine Dalemans

Geen tuchtmaatregelen na corona-interview van burgemeester: “Ik begrijp dat ik een voorbeeldfunctie heb”

OudsbergenNietsvermoedend gaf burgemeester van Oudsbergen Marco Goossens (CD&V) eind oktober een interview aan de regionale tv-zender TV Limburg. Op dat moment was hij evenwel besmet met corona en werd hij verondersteld in isolatie te zitten. De informatie werd doorgestuurd naar Limburgs gouverneur Jos Lantmeeters en Vlaams minister Bart Somers (Open Vld). “Vrijdag kreeg ik via een brief te horen dat er geen tuchtmaatregelen worden genomen”, vertelt Goossens.

 1. Voertuig blijft na ongeval achter zonder bestuurder
  Dilsen-Stokkem

  Voertuig blijft na ongeval achter zonder bestuurder

  In de nacht van dinsdag op woensdag was er een verkeersongeval aan de Rijksweg in Dilsen. Omstreeks 1.50 uur kwam een melding binnen bij de politie van een voertuig dat op de rotonde was beland die de Boslaan met de Rijksweg verbindt. Bij het voertuig kon niemand worden aangetroffen. Ook de politie vond niemand bij het voertuig terug. Er waren ook geen remsporen, dus het lijkt erop dat het voertuig recht op de rotonde is gereden en daar tot stilstand is gekomen. De wagen werd getakeld en een verder onderzoek wordt opgestart.
 2. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 1. Aalstenaar krijgt 5 jaar stadionverbod na wangedrag in Hasselt
  Hasselt / Aalst

  Aalstenaar krijgt 5 jaar stadionver­bod na wangedrag in Hasselt

  Wanneer het over supportersgeweld in het voetbal gaat, denkt u wellicht meteen aan de fans van Standard die tennisballen op het veld van Mechelen gooiden, of de Beerschot-fan die in de Antwerpse derby een vuurpijl in het uitvak gooide, maar ook in de lagere regionen van het voetbal is er wel degelijk supportersgeweld. En de daders worden er wel degelijk gestraft. Zo werd een 29-jarige man uit Aalst dinsdag door de correctionele rechtbank van Hasselt veroordeeld tot een stadionverbod van vijf jaar.
 2. Op huizenjacht in... Beringen: “Zelfs met bescheiden budget ben je hier aan het juiste adres”
  PREMIUM
  Beringen

  Op huizen­jacht in... Beringen: “Zelfs met bescheiden budget ben je hier aan het juiste adres”

  Op zoek naar een nieuwe woning of benieuwd naar hoeveel huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen? Wij praten elke week met een lokale immomakelaar die ons wat meer vertelt over zijn of haar gemeente. Deze week zetten we Beringen in de kijker. Een gemeente die we als een totaalplaatje kunnen zien. Samen met immo-makelaar Michiel Janssens van Vastgoedservice gingen we op onderzoek.