SIlvio Aquino werd op 27 augustus 2015 klemgereden en doodgeschoten in Opglabbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
SIlvio Aquino werd op 27 augustus 2015 klemgereden en doodgeschoten in Opglabbeek. © De redactie

Familie van vermoorde Silvio Aquino heeft recht op 131.000 euro schadevergoeding: “De weduwe maakte extreem gewelddadige feiten mee”

Oudsbergen/TongerenVier leden van de Hamidovic-clan en opdrachtgever Martino Trotta die veroordeeld werden voor de moord op Silvio Aquino in Oudsbergen, moeten een schadevergoeding van 131.000 euro betalen aan de familie Aquino. Het grootste deel daarvan is voor weduwe Silvia L. “Mijn cliënte kan zich hierbij neerleggen, maar zo’n schadevergoeding is nooit een echte compensatie voor al het aangerichte leed”, zegt haar advocaat Philip Daeninck. Wie krijgt welk bedrag? En zullen de nabestaanden überhaupt het geld wel zien?

  1. Bejaarde man (74) haalt uit met een mes na ruzie op café: “slachtoffer verkeerde in levensgevaar”
    PREMIUM

    Bejaarde man (74) haalt uit met een mes na ruzie op café: “slachtof­fer verkeerde in levensge­vaar”

    Een bejaarde man (74) uit Genk haalde in november 2018 met een mes uit naar de zoon van een van zijn bevriende kaartspelers na een discussie op café. Het slachtoffer werd met een diepe messteek in de buik overgebracht naar het ziekenhuis. “Ik weet nog steeds niet waarom ik me hier bevind,” getuigde de Genkenaar overstuur, terwijl hij volhield dat hij zelf aangevallen werd.
    Genk, Tongeren