Fietshoofden aan Daltonschool Meeuwen
Volledig scherm
Fietshoofden aan Daltonschool Meeuwen © Mine Dalemans

Enorme houtsculpturen duiken op aan Oudsbergse scholen

Aan de daltonschool in Meeuwen en ‘t Royke in Gruitrode werden enorme houten constructies geplaatst. Zij maken deel uit van het traject ‘Helden van de schoolstraat’, met als doel om kinderen op een veilige manier met de fiets naar school te laten rijden.

 1. Hasseltse Dag van de Jeugdbeweging trok 1.000 jongeren voor vers ontbijtje naar Dusartplein
  Hasselt

  Hasseltse Dag van de Jeugdbewe­ging trok 1.000 jongeren voor vers ontbijtje naar Dusart­plein

  Liefst 1.000 Hasseltse jongeren aangesloten bij de jeugdvereniging trokken in de vroege vrijdagochtend naar het Kolonel Dusartplein. Het stadsbestuur trakteerde hen daar allemaal op een vers ontbijt, opgefleurd door de beats van een dj om de Dag van de Jeugdbeweging ook dit jaar weer optimaal te vieren. “Afsluiten doen we dan weer deze vrijdagavond nog met een slotfeest in de Muziekodroom”, belooft de stad nog.
 2. Hasselt breidt wijkrenovatieproject uit naar alle wijken tegen 2022
  Hasselt

  Hasselt breidt wijkrenova­tie­pro­ject uit naar alle wijken tegen 2022

  Na een geslaagde proefperiode in drie buurten breidt Stad Hasselt binnenkort haar wijkrenovatieproject uit. Zo kan elke Hasselaar vanaf begin 2022 steunen op een partner van de stad die inwoners volledig ontzorgt tijdens de duurzame renovatie van hun woning. “Willen we meer Hasselaren aan het renoveren krijgen, dan vormt die ontzorging dé sleutel”, aldus Derya Erdogan, schepen van Energie en Klimaat (RoodGroen+).