Mine Dalemans
Volledig scherm
© Mine Dalemans

Dertiger licht koppel op voor 82.000 euro, maar beweert dat hij dat zelf niet besefte: “ik kreeg het voorstel op café”

Een 32-jarige Nederlander riskeert een celstraf van 18 maanden omdat hij tussen november 2015 en eind januari 2016 een koppel uit Meeuwen-Gruitrode oplichtte voor ruim 82.000 euro.  Het koppel werd overtuigd om hun geld te investeren in een belegging met hoog rendement, maar ze zagen hun investering nooit terug. Een typisch geval van oplichting via een buitenlandse firma. De Nederlander sprak geen woord Duits, maar zette zijn krabbel bij de notaris in Duitsland om daar een firma op zijn naam op te richten. Omdat twee mannen hem dat gevraagd hadden in café Extase in Nijmegen. Van de oplichting had hij naar eigen zeggen geen flauw benul.

 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. KRC Genk Ladies-voorzitter Jacqueline Mahieux wil een mooi verhaal schrijven met haar club: “Over twee jaar meestrijden met de top drie”
  Voetbal SuperLeague vrouwen

  KRC Genk La­dies-voorzitter Jacqueline Mahieux wil een mooi verhaal schrijven met haar club: “Over twee jaar meestrij­den met de top drie”

  Voor KRC Genk Ladies start Play-Off 2 met drie opeenvolgende uitwedstrijden. Zaterdag reizen de Genkies naar Zulte Waregem, daarna volgen verplaatsingen naar Woluwe en Charleroi. Dit is geen gemakkelijk programma. Na een magere oogst in de terugronde van de reguliere competitie, zou een driepunter het team een extra boost kunnen geven. “Gezien hun kwaliteiten moet Genk voor die eerste plaats durven gaan”, zegt KRC Genk-voorzitster Jacqueline Mahieux.
 1. Na veroordeling tot 25 jaar cel voor doodslag op dealer riskeert veertiger nieuwe celstraf voor drugsverkoop
  PREMIUM
  Genk/Alken/Oudsbergen

  Na veroorde­ling tot 25 jaar cel voor doodslag op dealer riskeert veertiger nieuwe celstraf voor drugsver­koop

  Roberto S. (40) die in juni 2019 veroordeeld werd tot 25 jaar cel omdat hij zijn dealer Antonio Danti met 52 messteken om het leven bracht in een flat in Genk, riskeert een bijkomende celstraf van twee jaar omdat hij met enkele kompanen cocaïne verkocht. Vanuit de woning van zijn kompaan A. in Genk werd in 2018 op grote schaal cocaïne verhandeld. S. zelf ontkent dat hij hielp met de drugsverkoop en vraagt de vrijspraak. “Hij werkt nu aan zijn reclassering.”
 2. Bestuurster rijdt in de beek
  Maaseik

  Bestuur­ster rijdt in de beek

  Zaterdagmiddag vond er een verkeersongeval plaats op de Kinrooiersteenweg te Maaseik. Dit gebeurde om 15.40 uur. “Een 29-jarige bestuurster uit Oudsbergen reed met haar voertuig de gracht in”, klinkt het bij politie Maasland. “Ze kon op eigen kracht uit het voertuig en de beek kruipen. De bestuurster legde een positieve ademtest af. Het rijbewijs werd bijgevolg ingetrokken voor 15 dagen. Ze werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis te Maaseik. Het voertuig werd getakeld.”
 1. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen

 2. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee