Jonge wolvin
Volledig scherm
PREMIUM
Jonge wolvin © Natuurhulpcentrum

Derde wolvin doodgereden in één jaar: “Sommige wolven in Ardennen wachten al jaren op partner”

OudsbergenVoor de derde keer in één jaar tijd is er een welp doodgereden in het wolvengebied. Alweer gaat het om een vrouwelijk exemplaar dat wellicht nog maar enkele keren de weg had overgestoken. “Het is dat leerproces dat moeilijk blijft”, zegt Frederik Thoelen van het Natuurhulpcentrum. Opvallend genoeg blijken steeds vrouwtjes het slachtoffer, en dat terwijl ons land al met een overschot aan mannelijke wolven zit.

  1. ASSISEN. Zo schetsen deskundigen de persoonlijkheid van beschuldigden op moordproces van Silvio Aquino: “Van leugenaar tot opgeblazen zelfbeeld”
    Oudsbergen

    ASSISEN. Zo schetsen deskundi­gen de persoon­lijk­heid van beschuldig­den op moordpro­ces van Silvio Aquino: “Van leugenaar tot opgeblazen zelfbeeld”

    De vermeende opdrachtgever Martino Trotta en de vier ‘uitvoerders’ van de Hamidovic-clan die betrokken waren bij de moord op Silvio Aquino op 27 augustus 2015 zijn allemaal toerekeningsvatbaar. Dat blijkt uit het oordeel van het college van deskundigen die woensdag een beeld van hun persoonlijkheidsstructuren schetste. Er vallen wel een aantal kenmerken op. “Zowel Martino Trotta als Sandro Hamidovic hebben een opgeblazen zelfbeeld", klinkt het.