De steenmarter.
Volledig scherm
De steenmarter. © ThinkStock

Daar is de steenmarter! Natuurhulpcentrum meldt piek van klein roofdiertje

OudsbergenHet Natuurhulpcentrum van Opglabbeek meldt een piek van steenmarters. Tot 20 meldingen worden per telefoon dagelijks gedaan. Want hoewel het dier schattig oogt en nuttig kan zijn, zorgt het ook voor overlast. “Ons marterteam is bijna elke dag op de baan voor huisbezoeken”, klinkt het bij het Natuurhulpcentrum.

 1. Peerse vastgoedexpert wil ‘De Grootste Lefgozer’ worden
  Peer

  Peerse vastgoedex­pert wil ‘De Grootste Lefgozer’ worden

  Wie heeft het meeste lef en haalt zonder verpinken de zotste toeren uit in een spel van durven en bluffen? Vanaf dinsdag 31 mei gaat Kelly Pfaff in ‘De Grootste Lefgozer’ op zoek naar de durfal die zichzelf zowel fysiek als mentaal het verst kan pushen. Acht waaghalzen gaan de strijd om de titel van ‘Grootste Lefgozer’ aan en daarbij ook de 39-jarige vastgoedexpert Stijn Gijbels uit Peer. Stijn is een family man, koppige controlefreak en hevige KRC Genk-supporter. Hij gelooft dat iedereen wel ergens bang voor is, maar moet zijn eigen angsten zelf nog ontdekken. Stiekem hoopt Stijn op een proef waarin hij wordt uitgedaagd de doelpalen van RSC Anderlecht in de blauw-witte kleuren van KRC Genk te verven. “Als ik pijn heb, dan lach ik”, aldus de stoere Perenaar.
 1. Kasteel van Leut maakt zich op voor Zomerleute: “Exact 200 jaar geleden trouwde Vilain XIIII hier”
  Leut

  Kasteel van Leut maakt zich op voor Zomerleute: “Exact 200 jaar geleden trouwde Vilain XIIII hier”

  Exact 200 jaar na het huwelijk tussen Charles Vilain XIIII en Pauline de Billehé de Valensart, zwaaien de poorten van het kasteel in Leut open. Heel de zomer lang kan men er terecht voor een tentoonstelling over het kasteeldomein. “En wie wil, kan ook meedenken over de toekomst van het kasteel en de site", zegt projectleider Ben De Vriendt, van Toerisme Vlaanderen. De babyoproep van vorige week was alvast een succes.