Jan Thomassen samen met zijn vrouw Leck in de bloemenzaak.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Thomassen samen met zijn vrouw Leck in de bloemenzaak. © Karolien Coenen

Crea-Fleur verkozen tot beste bloemenzaak van Vlaanderen: “Verschil gemaakt door in te zetten op duurzaamheid en ecologie”

OudsbergenTijdens het evenement Féerie Florale werd Crea-Fleur uit Oudsbrgen verkozen tot beste bloemenzaak van Vlaanderen. Een mooie onderscheiding voor de zaak van Jan Thomassen, die beloond wordt voor het harde werk van het hele team. “Ik denk dat wij dat vooral te danken hebben aan ons aanbod verse bloemen en speciale planten en de grote keuze die klanten bij ons hebben”, vertelt de zaakvoerder.

 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. LEVENSVERHAAL. Oprichter gekende muziekwinkel Opsteyn overleden: “Toen Will Tura de winkel bezocht, zag het zwart van het volk”
  PREMIUM

  LEVENSVER­HAAL. Oprichter gekende muziekwin­kel Opsteyn overleden: “Toen Will Tura de winkel bezocht, zag het zwart van het volk”

  In 1963 dook er een klein muziekwinkeltje op langs de Rijksweg in Eisden waar je plaatjes, blaasinstrumenten, accordeons en gitaren kon kopen. Harie Opsteyn en zijn vrouw Anna runden de zaak om uit te groeien tot een begrip in het Maasland, met later vestigingen in Genk en Heusden-Zolder. Tienduizenden Limburgers kochten hun allereerste single’tje of instrument bij Opsteyn. “Maar zijn allergrootste liefde bleef al die tijd zijn eigen accordeon, en ‘ons ma’ natuurlijk”, vertellen zijn kinderen.
 1. Staartploeg Charleroi deelt KRC Genk Ladies een enorme dreun uit: “Deze opdoffer moeten we snel samen verwerken”
  VROUWENVOETBAL SUPER LEAGUE

  Staart­ploeg Charleroi deelt KRC Genk Ladies een enorme dreun uit: “Deze opdoffer moeten we snel samen verwerken”

  Wat een eenvoudige klus leek, werd voor KRC Genk een serieuze streep door de rekening. Staartploeg Charleroi, dat slechts één overwinning op de teller had staan, haalde na de rust een 1-0-achterstand op en nam verrassend de drie punten mee naar huis. De verslagenheid in het Genks kamp was groot en voelde aan als een harde mokerslag. Met een moeilijk drieluik voor de boeg tegen Anderlecht, Brugge en OHL, moet KRC Genk Ladies duidelijk uit een ander vaatje tappen. “We moeten deze week vertrouwen tanken en ons focussen op de toppers. Als groep moeten we hier samen door”, probeerde Gwen Duijsters na afloop de ontgoocheling te verbijten.