Afgelopen vrijdag om 15 uur kreeg Brecht uit Opoeteren de verlossende injectie.
Volledig scherm
Afgelopen vrijdag om 15 uur kreeg Brecht uit Opoeteren de verlossende injectie. © RV

Brecht (29) pleegt euthanasie na jaren verlamd te leven: “Ik had ook een gezin gewild, maar het mocht niet zijn”

Elf jaar geleden brak Brecht Paumen (29) zijn nek nadat hij er een zware bal tegen kreeg in het zwembad. Sindsdien leefde hij verlamd vanaf de nek en werd de mentale én fysieke pijn hem te veel. “Hij wilde zo graag een vriendin en kinderen", vertelt zijn moeder Sonja Hilven.

 1. Jeugdwielrenners mogen geen wedstrijden rijden, dus laat hoofdsponsor Sport en Moedig Genk hen op poster schitteren
  Genk / Opglabbeek

  Jeugdwiel­ren­ners mogen geen wedstrij­den rijden, dus laat hoofdspon­sor Sport en Moedig Genk hen op poster schitteren

  De terrassen openen dit weekend, maar heel wat amateursporten wachten nog steeds op het verlossende groene licht van de overheid om eindelijk terug in actie te schieten. Ook de jeugd- en amateurcompetities in het wielrennen liggen nog zeker tot en met 16 mei stil. Omdat de renners geen wedstrijden meer mogen rijden, laat ramenbedrijf Mecona uit Opglabbeek, hoofdsponsor van Sport en Moedig Genk, haar renners dan maar schitteren op een poster.
 2. Limburgse artiesten van Circo Ripopolo stoppen na 1.450 voorstellingen in 15 landen: “Het concept kunnen we niet ‘coronaproof’ meer brengen”
  Zolder / Helchteren / Hasselt

  Limburgse artiesten van Circo Ripopolo stoppen na 1.450 voorstel­lin­gen in 15 landen: “Het concept kunnen we niet ‘corona­proof’ meer brengen”

  Artiesten Stef Geers (57, afkomstig uit Hasselt) en Ief Gilis (51, afkomstig uit Bolderberg) trekken een streep onder hun Circo Ripopolo. Sinds 2003 trok het duo de wereld rond met non-verbale voorstellingen. Dat bleek door de pandemie en alle bijhorende maatregelen echter niet meer haalbaar. “We hadden nooit gedacht zo’n internationale carrière uit te bouwen”, blikt Ief terug.
 1. Sportzone Louwel krijgt nieuwe parking
  Opglabbeek

  Sportzone Louwel krijgt nieuwe parking

  Het gemeentebestuur trekt 450.000 euro uit voor een nieuwe parking aan de sportzone in Louwel. “De parking bestaat vandaag uit een verhard gedeelte in asfalt en een kiezelparking. Het asfalt is verouderd en verkeert in slechte staat, waardoor een herstelling slechts een tijdelijke oplossing zou zijn”, zegt Marco Goossens (CD&V), schepen van Mobiliteit en Openbare Werken. “In het masterplan dat voor de sportzone opgemaakt werd, is een grondige heraanleg van de parking voorzien. We gaan de hele parking opnieuw aanleggen in asfalt, maar ook met veel groen. Het wordt een duurzame parking waarvan we de plannen in overleg met de voetbalclub hebben uitgetekend.”
 1. Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland
  Play

  Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland

 2. Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan
  Play

  Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan