Van 1995 tot 2018 was Benny Spreeuwers burgemeester van Opglabbeek (archiefbeeld).
Volledig scherm
Van 1995 tot 2018 was Benny Spreeuwers burgemeester van Opglabbeek (archiefbeeld). © RUDI VAN BEEK

Benny Spreeuwers en Lydie Jacobs worden ereburgemeester en erevoorzitter

OudsbergenBenny Spreeuwers en Lydie Jacobs (beiden CD&V) nemen afscheid van het Oudsbergse politieke landschap met de titels ereburgemeester en erevoorzitter. Ook Stijn Willems (N-VA) nam ontslag uit de gemeenteraad, waardoor drie nieuwe gemeenteraadsleden hun opwachting maakten: Carine Neyens (CD&V), Joris Evens (CD&V) en Ilse Hindrikx (N-VA).

 1. Van laptops uitlenen in ‘t Scheep tot digitale hulp in deelgemeenten: Hasselt lanceert negen ‘Digipunten’

  Van laptops uitlenen in ‘t Scheep tot digitale hulp in deelgemeen­ten: Hasselt lanceert negen ‘Digipunten’

  Vanaf 17 april breidt Hasselt haar aanbod aan digitale hulpverlening stelselmatig uit tot negen ‘Digipunten’ verspreid over de stad. Het bestuur richt zich daarbij ook tot Hasselaren die al vertrouwd zijn met smartphones en computers. “Door de digitaliseringslawine die momenteel over ons heen raast, zit een steeds grotere groep met vragen. Voor hen staan we klaar", zeggen bevoegde schepenen Dymfna Meynen (N-VA) en Frank Dewael (Open Vld).
  Hasselt
 2. Onderneemster schenkt 500 paar kinderschoentjes aan slachtoffers aardbeving Turkije: “We zijn ontzettend dankbaar”
  PREMIUM

  Onderneem­ster schenkt 500 paar kinder­schoen­tjes aan slachtof­fers aardbeving Turkije: “We zijn ontzettend dankbaar”

  Hasan Düzgün uit Maasmechelen kreeg plots een berichtje van een onderneemster die na 25 jaar schoenwinkel te hebben uitgebaat een schenking wilde doen. Ze schonk liefst 500 paar kinderschoenen voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije. Via de stad Genk worden de schoenen opgeslagen in een loods en binnenkort vervoerd naar het rampgebied.
  Genk, Maasmechelen
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  7

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.