Martino Trotta
Sandro Hamidovic
Bosko Hamidovic
Dragisa Hamidovic
Nebusha Pavlovic
Volledig scherm
Martino Trotta Sandro Hamidovic Bosko Hamidovic Dragisa Hamidovic Nebusha Pavlovic © Dalemans / Belga

ASSISEN. Verdediging Hamidovic clan verdeeld op proces Silvio Aquino: van een ontvoering om te gaan stelen tot een gijzeling voor losgeld

OudsbergenIn de laatste rechte lijn van het assisenproces rond de dood van Silvio Aquino, die op 27 augustus 2015 op klaarlichte dag neergekogeld werd met vijf kogels in het hoofd en twee in de romp, hebben de advocaten van de laatste Hamidovic clanleden hun pleidooien afgewerkt. En dat zorgde voor heel wat verwarring, want van enige eensgezindheid was geen sprake. Een van de clanleden raakte zelfs niet meer aan zijn eigen versie uit. 

 1. Een fietsbrug over de Maas én onder de E314, tot in Nederland... Daar reageren overheden lauwtjes op: “Dit zou nochtans dé oplossing kunnen zijn”
  PREMIUM
  Maasmechelen

  Een fietsbrug over de Maas én onder de E314, tot in Nederland... Daar reageren overheden lauwtjes op: “Dit zou nochtans dé oplossing kunnen zijn”

  Het dossier van een mogelijke fietsbrug over de Maas, tussen Maasmechelen en het Nederlandse Stein, ligt weer op tafel. Een nieuw ontwerp van Studio BNL en Geonius geeft andere inzichten. Volgens de bedenkers is het plan haalbaar én vooral goedkoper dan het oude. Overheden reageren eerder lauw op het plan: een brug die onder de E314 zou doorlopen. “Een nieuwe brug kan slechts een meerwaarde zijn als ze iconisch is", zegt burgemeester Raf Terwingen (CD&V).
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 1. Lotte Arkens is boerin én advocate en mag zich binnenkort misschien Strafste Boerin van Vlaanderen noemen: “Voor en na mijn uren op kantoor sta ik koeien te melken”
  PREMIUM
  Oudsbergen

  Lotte Arkens is boerin én advocate en mag zich binnenkort misschien Strafste Boerin van Vlaanderen noemen: “Voor en na mijn uren op kantoor sta ik koeien te melken”

  ‘Een advocate met laarzen, overall en van tijd tot tijd een tennisracket’: Zo wordt de 26-jarige Lotte Arkens omgeschreven op Plattelands TV dat de komende tien weken op zoek gaat naar de Strafste Boerin van Vlaanderen. Ze groeide op in het varkensbedrijf van haar ouders in Borgloon en droomde van een toekomst in de landbouw. “Maar mama en papa pushten mij om breder te denken en dus werd het rechten", vertelt Lotte die als advocate tegenwoordig de belangen van collega-landbouwers verdedigt.