Van links naar rechts: beschuldigde Sandro Hamidovic (52) en Martino Trotta (63) en rechts slachtoffer Silvio Aquino
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: beschuldigde Sandro Hamidovic (52) en Martino Trotta (63) en rechts slachtoffer Silvio Aquino © Photo News/De redactie

ASSISEN. Verdediging gaat voor diefstal in plaats van gijzeling in zaak Silvio Aquino: “het doel was om Silvio te pakken en te gaan stelen in zijn woning”

OudsbergenDe advocaten van ‘generaals’ Martino Trotta en Sandro Hamidovic (52) gingen op het assisenproces van Silvio Aquino vol in de tegenaanval. Tim Smet en Dimitri de Beco hielden urenlang vol dat de jongste Aquino broer op 27 augustus 2015 slachtoffer werd van een diefstal met geweld en niet van een gijzeling. “De intentie tot doden ontstond pas op het ogenblik dat Silvio Aquino als eerste Samson neerschoot.”

 1. Laatste Limburgse mijn ging dertig jaar geleden dicht, Agostino (86) getuigt: “Kameraden sloegen hun hand stuk om niet de put in te moeten”
  PREMIUM

  Laatste Limburgse mijn ging dertig jaar geleden dicht, Agostino (86) getuigt: “Kameraden sloegen hun hand stuk om niet de put in te moeten”

  Het verhaal van onze Limburgse steenkoolmijnen eindigde exact dertig jaar geleden met de sluiting in Zolder. Agostino Mele (86) - een van de oudste nog levende mijnwerkers van ons land - graaft nog één keer diep in zijn geheugen. Om precies te zijn: zo’n 800 meter diep. “Mijn mama gaf me drie zakken zout mee. ‘Dat hebben ze niet in België’, dacht ze.”
 2. Sjoemelden ambtenaren Regie der Gebouwen bij aanbesteding camerabewaking in gevangenis en asielcentrum? “Er werd gefactureerd, maar niet geleverd”
  PREMIUM
  LEUVEN/STEENOKKERZEEL

  Sjoemelden ambtenaren Regie der Gebouwen bij aanbeste­ding camerabewa­king in gevangenis en asielcen­trum? “Er werd gefactu­reerd, maar niet geleverd”

  Twee ambtenaren en vier andere beklaagden hebben zich in de correctionele rechtbank in Leuven moeten verantwoorden voor gesjoemel bij aanbestedingen van de Regie der Gebouwen. Concreet zou het draaien om werken in de gevangenis van Leuven Centraal en bij Asielcentrum 127bis in Steenokkerzeel. De feiten gaan terug tot 2009 en daarom trekt de verdediging de kaart van verjaring.