Silvio Aquino (rechts) werd in augustus 2015 doodgeschoten. De hoofdverdachte in de zaak is Sandro Hamidovic (links) en de vermeende opdrachtgever Martino Trotta (midden).
Volledig scherm
PREMIUM
Silvio Aquino (rechts) werd in augustus 2015 doodgeschoten. De hoofdverdachte in de zaak is Sandro Hamidovic (links) en de vermeende opdrachtgever Martino Trotta (midden). © Photo News/De redactie

ASSISEN. Van het snijgebaar over de keel tot het bezoek aan het mortuarium: een overzicht van het explosieve moordproces Silvio Aquino

Van het snijgebaar over de keel tot “Ik zal hem wel de koord geven om zich op te hangen”. In de assisenzaal in Tongeren stonden de afgelopen drie weken drie misdaadclans tegenover elkaar: Aquino, Trotta en Hamidovic. En dat leverde een explosieve cocktail op, vol harde getuigenissen en doodsbedreigingen. “Of ik vijanden heb? Nu wel...”

 1. Streamz-serie '2DEZIT’ brengt studentenleven in beeld: relaties, vriendschap én de zoektocht naar jezelf
  Play
  TV

  Streamz-se­rie '2DEZIT’ brengt studenten­le­ven in beeld: relaties, vriend­schap én de zoektocht naar jezelf

  ‘2DEZIT’ verschijnt vanaf 29 september op Streamz. De serie geeft de kijkers een inkijk in het turbulente studentenleven. Hoofdrollen Lotte (Ninalotte Roose), Lucas (Nathan Bouts) en hun kotgenoten komen voor heel wat uitdagingen en moeilijke keuzes te staan. Ze worden geconfronteerd met relaties, vriendschappen, drugs en gaan op zoek naar hun ware identiteit. De reeks gaat geen enkel taboe uit de weg.
 2. Een fietsbrug over de Maas én onder de E314, tot in Nederland... Daar reageren overheden lauwtjes op: “Dit zou nochtans dé oplossing kunnen zijn”
  PREMIUM
  Maasmechelen

  Een fietsbrug over de Maas én onder de E314, tot in Nederland... Daar reageren overheden lauwtjes op: “Dit zou nochtans dé oplossing kunnen zijn”

  Het dossier van een mogelijke fietsbrug over de Maas, tussen Maasmechelen en het Nederlandse Stein, ligt weer op tafel. Een nieuw ontwerp van Studio BNL en Geonius geeft andere inzichten. Volgens de bedenkers is het plan haalbaar én vooral goedkoper dan het oude. Overheden reageren eerder lauw op het plan: een brug die onder de E314 zou doorlopen. “Een nieuwe brug kan slechts een meerwaarde zijn als ze iconisch is", zegt burgemeester Raf Terwingen (CD&V).