SIlvio Aquino werd op 27 augustus 2015 klemgereden en doodgeschoten in Opglabbeek
Volledig scherm
PREMIUM
SIlvio Aquino werd op 27 augustus 2015 klemgereden en doodgeschoten in Opglabbeek © De redactie

ASSISEN. Nicht (48) van Silvio Aquino getuigt: “Mensen met een gruwelijk geweten vol jaloezie hebben Silvio het ergste aangedaan wat iemand kan overkomen”

OudsbergenHet oudste kleinkind van de Aquino familie benadrukte in een lange brief die ze in de assisenzaal voorlas het leed van de Aquino’s. “De pijn die wij nu voelen is nog heviger dan toen. Het leven van Silvio is op een verschrikkelijke wijze plots gestopt door mensen met een gruwelijk geweten.” Nadien kwam de moraliteit van beschuldigde Sandro Hamidovic (52) aan bod, die bekende dat hij de schoten op Silvio loste. “Hij gaf zelf toe dat stelen voor hem werken was en hecht enorm veel belang aan uiterlijk vertoon.”

 1. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.
 2. Ode van Zita (15) uit The Voice Kids aan overleden opa wordt uitgebracht als debuutsingle: “Hij was voor mij als een tweede papa”
  PREMIUM
  Genk

  Ode van Zita (15) uit The Voice Kids aan overleden opa wordt uitge­bracht als debuutsin­gle: “Hij was voor mij als een tweede papa”

  Eind april verscheen de 15-jarige Genkse Zita Paulussen in The Voice Kids. Ze zong er ‘Dancing in the Sky’ van Dani and Lizzy, een eerbetoon aan haar overleden opa en hetzelfde nummer dat ze op zijn begrafenis zong. Nu brengt ze het nummer ook uit als debuutsingle. “Toen ik destijds opa vertelde dat ik zou deelnemen aan The Voice, vond hij dat geweldig”, legt ze uit. Dit weekend brengt de jonge zangeres haar single tijdens Genk on Stage.