Beschuldigde Nebusha Pavlovic
Volledig scherm
Beschuldigde Nebusha Pavlovic © BELGA

ASSISEN. Hamidovic-leden wijzen naar elkaar voor dodelijke schoten op Silvio Aquino tijdens mislukte ontvoering: “Wij zijn dieven, geen moordenaars”

Oudsbergen/MaasmechelenVolgens Dragisa Hamidovic (43) loste zijn oudste broer Sandro (52) en diens ‘zoon’ Nebusha (36) de dodelijke schoten op Silvio Aquino nadat zijn ontvoering mislukte. Nebusha gaf toe dat hij Silvia gijzelde maar ontkende dat hij schoten op Silvio loste. “Dragisa en Sandro hebben gezorgd voor de problemen waar we nu in zitten.”

 1. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.
 2. “Als inspectie hier langskomt, mogen bewoners op zoek naar andere thuis”: bejaardenwoningen kreunen onder aanhoudende vochtproblemen
  PREMIUM
  Houhalen-Helchteren

  “Als inspectie hier langskomt, mogen bewoners op zoek naar andere thuis”: bejaarden­wo­nin­gen kreunen onder aanhouden­de vochtpro­ble­men

  “De situatie is ongezond en onaanvaardbaar.” Met die woorden neemt gemeenteraadslid Stijn Van Dingenen (BUUR) de staat van twaalf bejaardenwoningen in Houthalen-Oost op de korrel. Over die ‘staat’ valt dan ook wat te zeggen: door ernstige vochtproblemen is de dakbedekking op vele plaatsen rot. “Het regent gewoon letterlijk binnen.”
 3. Veertiger gooit molotovcocktail naar deurwaarder die auto takelt: “Hij was zelfs trots op zijn daden”
  PREMIUM
  Lanaken

  Veertiger gooit molotov­cock­tail naar deurwaar­der die auto takelt: “Hij was zelfs trots op zijn da­den”

  Een misnoegde huiseigenaar (42) uit Lanaken riskeert een celstraf van twee jaar omdat hij op 23 september 2020 een zelfgemaakte molotovcocktail wierp naar een deurwaarder, die samen met enkele agenten zijn voertuig moest takelen wegens schulden. “Hij was buiten zinnen en plaatste zelfs een live-video online”, klonk het voor de strafrechtbank in Tongeren.