De Kruisstraat krijgt vrijliggende fietspaden
Volledig scherm
De Kruisstraat krijgt vrijliggende fietspaden © Google Maps

273.800 euro voor gronden in Kruisstraat waarop fietspaden komen

OpglabbeekIn de Kruisstraat in Opglabbeek worden vrijliggende fietspaden aangelegd. Om daarvoor de nodige ruimte vrij te maken, koopt het gemeentebestuur voor 273.800 euro voorliggende gronden aan van de bewoners.

 1. Oud-horecamedewerker Melvin (26) bezwijkt aan longembolie na coronabesmetting: Grote Markt in Tongeren ijzig stil tijdens afscheid
  Tongeren

  Oud-horecamede­wer­ker Melvin (26) bezwijkt aan longembo­lie na coronabe­smet­ting: Grote Markt in Tongeren ijzig stil tijdens afscheid

  De Tongerse horeca heeft zaterdag afscheid genomen van Melvin Liebens (26), die in heel wat lokale zaken medewerker was. Melvin bezweek aan een longembolie, nadat hij besmet was geraakt met corona. Zijn tweelingbroer Randy, die zelf ook in het ziekenhuis lag, nam het woord tijdens de plechtigheid die via livestream uitgezonden werd. “Het is niet eerlijk, we hadden nog zoveel moeten doen.”
 1. Limburgse steden Borgloon en Tongeren willen fuseren: “Het is zoals een huwelijk waarbij liefde en geld een rol spelen”
  PREMIUM
  Tongeren/Borgloon
  47

  Limburgse steden Borgloon en Tongeren willen fuseren: “Het is zoals een huwelijk waarbij liefde en geld een rol spelen”

  Gaan de steden Borgloon en Tongeren binnenkort een verbintenis aan? Als het van burgemeesters Eric Awouters (Open Vld/Stroop) en Patrick Dewael (Open Vld/Tongeren.nu) afhangt is die kans reëel. De schepencolleges zijn alvast bereid om de gesprekken voor een vrijwillige samenvoeging – een zogenaamde fusie – op te starten. Nu is het nog afwachten of de gemeenteraden al dan niet het licht op groen zullen zetten.