Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Thinkstock

15 maanden cel voor IT-specialist die ex als geheime aanbidder maandenlang stalkt

OudsbergenBijzonder verregaand en uiterst ernstig. Zo bestempelde de strafrechtbank het gedrag van de 37-jarige IT-specialist uit Oudsbergen die zijn ex-partner lange tijd zwaar belaagde. Maandenlang steunde hij zijn ex in haar zoektocht naar haar ‘geheime stalker’, die haar leven onmogelijk maakte. Tot het slachtoffer ontdekte dat de vader van haar zoontje zelf de boosdoener was. De man, die zelfs naaktopnames van het slachtoffer maakte door het raam van haar woning zonder dat ze dat wist, kreeg 15 maanden cel, waarvan tien met uitstel. “Hij verloor helemaal zijn pedalen.”

 1. Artsen Noord-Limburg schrijven open brief: “Nog steeds zijn er te veel mensen die niet beseffen dat zíj de motor zijn achter de verspreiding van het virus”
  Noord-Limburg

  Artsen Noord-Lim­burg schrijven open brief: “Nog steeds zijn er te veel mensen die niet beseffen dat zíj de motor zijn achter de versprei­ding van het virus”

  De groepering van artsen actief in Noord-Limburg heeft een open brief de wereld ingestuurd. Daarin wordt aan de inwoners gevraagd om de verstrengde coronamaatregelen zeer serieus te nemen. De gedeelde bezorgdheid betreft de druk op het lokale Noorderhart Mariaziekenhuis. “Wij zijn bang en gefrustreerd omdat, al onze inspanningen ten spijt, er nog zoveel mensen zijn die niet beseffen dat zij zelf een motor zijn in de al te snelle verspreiding van het virus.”
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Groep vriendinnen zit opgesloten in auto met gigantische spin: “Oh mijn God, wat moet ik doen!”
  Play

  Groep vriendin­nen zit opgesloten in auto met giganti­sche spin: “Oh mijn God, wat moet ik doen!”

 2. Vanaf wanneer is gsm-gebruik in de auto strafbaar?
  Play

  Vanaf wanneer is gsm-ge­bruik in de auto strafbaar?