In de tuin van het woonzorgcentrum kan je bloembakken terugvinden.
Volledig scherm
In de tuin van het woonzorgcentrum kan je bloembakken terugvinden. © Emelyne Six

WZC Riethove maakt moestuin op maat van bewoners

OudenburgIn de tuin van woonzorgcentrum Riethove zijn er voortaan grote bloembakken beschikbaar zodat de bewoners kunnen tuinieren. “Tuinieren is niet enkel een hobby maar het heeft onrechtstreeks ook een positief effect op de gezondheid van de mens”, zegt schepen van Senioren Romina Vanhooren (Open Vld).

 1. REPORTAGE. Eerbetoon voor Arno op Oostendse Paulusfeesten werd een indrukwekkend feest: “Arno leeft voor altijd”
  PREMIUM
  Oostende

  REPORTAGE. Eerbetoon voor Arno op Oostendse Paulusfees­ten werd een indrukwek­kend feest: “Arno leeft voor altijd”

  De Paulusfeesten werden maandagavond afgesloten met een eerbetoon aan Arno. De Oostendse artiest overleed op 23 april aan de gevolgen van pancreaskanker op 72-jarige leeftijd. Dat hij niet snel zal vergeten worden, bleek alvast uit de massale opkomst. Het Petrus- en Paulusplein stroomde volledig vol met meer dan 10.000 bezoekers om mee te vieren. Het werd immers geen emotionele avond, maar een groot feest met centraal het prachtige repertoire dat Arno heeft achtergelaten.
 2. Reetje op zoek naar water, gewassen verschralen onder loden zon: de droogte in West-Vlaanderen in 17 opvallende beelden
  West-Vlaanderen

  Reetje op zoek naar water, gewassen verschra­len onder loden zon: de droogte in West-Vlaanderen in 17 opvallende beelden

  Akkers worden woestijnen, vissen spartelen in opdrogende vijvers, landbouwers zien hun gewassen sterven door een gebrek aan water. De droogte laat zich voelen in West-Vlaanderen, voor landbouw, mens en dier. “Voor het drinkwater is de toestand ernstig, maar niet precair”, zegt Katrien Smet van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Een stand van het water in de kustprovincie. En 17 foto’s, de voorbije week genomen door onze fotografen in West-Vlaanderen.