Het schepencollege van Oudenburg heeft het vernieuwde fietspad langs de Vaartdijk-Zuid ingereden
Volledig scherm
Het schepencollege van Oudenburg heeft het vernieuwde fietspad langs de Vaartdijk-Zuid ingereden © TVA

Vaartdijk-Zuid bij Plassendale heraangelegd: “Van dit mooi stukje Oudenburg toeristische hotspot maken”

OudenburgDe Vaartdijk-Zuid bij Plassendale is sinds kort opnieuw toegankelijk voor alle verkeer. De werken werden uitgevoerd door de Vlaamse Waterweg en vonden plaats op het grondgebied van Oudenburg en Jabbeke. “Fietsers en voetgangers kunnen hier voortaan opnieuw genieten van een 5,7 kilometer lang comfortabel jaagpad langs het kanaal Brugge-Oostende”, zegt burgemeester Anthony Dumarey (Open Vld).

 1. Achttal besmettingen bij Oostendse politie, maar korpschef relativeert: “We hebben 350 mensen in dienst en staan nog op code groen”
  Oostende

  Achttal besmettin­gen bij Oostendse politie, maar korpschef relati­veert: “We hebben 350 mensen in dienst en staan nog op code groen”

  Leden van de lokale politie Oostende zijn besmet met het coronavirus. Volgens korpschef Philip Caestecker gaat het om een achttal mensen. De korpschef wil absoluut een grote uitbraak vermijden, maar relativeert ook. “Wij zijn een afspiegeling van de maatschappij en dus zijn besmettingen niet verwonderlijk, ondanks onze strikte voorzorgsmaatregelen. We hebben immers 350 mensen in dienst, die ook een privéleven hebben. Voorlopig is er geen reden tot paniek.”
 1. Nog op zoek naar opvang voor uw kroost tijdens de krokusvakantie? Op deze kampen in Oostende beleven ze leuke avonturen
  PREMIUM
  Oostende

  Nog op zoek naar opvang voor uw kroost tijdens de krokusva­kan­tie? Op deze kampen in Oostende beleven ze leuke avonturen

  Over exact een maand, op 15 februari, start de krokusvakantie. Naast een groot aanbod aan kampen in de paas- en zomervakantie heb je ook in februari al enkele opties om kinderen een leuke vakantieweek te bezorgen. Misschien geen overbodige luxe, met mogelijk een extra ‘afkoelweek’ omwille van de coronacijfers - de beslissing hierover valt wellicht volgende week. We zetten het aanbod op een rijtje.
 1. Wilde achtervolging eindigt in mineur
  Play

  Wilde achtervol­ging eindigt in mineur

 2. Toeristen opeengepakt in Roemeens skioord
  Play

  Toeristen opeenge­pakt in Roemeens skioord