Een beeld dat op het netvlies gebrand staat: de vlammen die boven de Clesse uitsteken.
Volledig scherm
Een beeld dat op het netvlies gebrand staat: de vlammen die boven de Clesse uitsteken. © Bart Boterman

Uitbaters De Clesse zoeken locatie voor pop-up, verkoop van ‘foodboxen’ moet heropbouw een duwtje geven

OudenburgNa het rampzalige weekend waarin restaurant De Clesse is uitgebrand, zijn de uitbaters op zoek naar een locatie om een pop-uprestaurant te openen. Intussen blijkt uit overleg dat verschillende horeca-ondernemers en de dienst Lokale Economie hun schouders zullen zetten onder de verkoop van foodboxen in januari. De opbrengst gaat naar de getroffen zaakvoerders.

 1. Eerste slachtoffer (83) van Zuid-Afrikaanse variant komt uit Oostende, ook mantelzorger uit Oostkamp besmet: “Familie in aangescherpte quarantaine”
  Oostende

  Eerste slachtof­fer (83) van Zuid-Afrikaanse variant komt uit Oostende: “Familie in aange­scherp­te quarantai­ne”

  Het eerste Belgische slachtoffer van de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus, tevens de eerste vastgestelde besmetting in ons land, stierf in het AZ Sint-Jan campus Henri Serruys in Oostende. Het gaat om een Oostendse vrouw van 83 jaar, zonder reisgeschiedenis. Ook de zus van de vrouw, die haar mantelzorger is en in Oostkamp woont, is besmet. “De familie gaat nu in verscherpte quarantaine”, zegt burgemeester Jan De Keyser.
 2. Uitbaters restaurant De Clesse blijven strijdvaardig na verwoestende brand: “Al moeten we onze zaak steen per steen heropbouwen, de vlammen krijgen ons niet klein”
  PREMIUM
  Oudenburg

  Uitbaters restaurant De Clesse blijven strijdvaar­dig na verwoesten­de brand: “Al moeten we onze zaak steen per steen heropbou­wen, de vlammen krijgen ons niet klein”

  Daags na de zware brand in restaurant De Clesse op de Markt van Oudenburg, broeden verschillende inwoners en collega-ondernemers op plannen om zaakvoerder P.K. te steunen. Zo bakten Gina Gryson en Kris Houthoofdt van brasserie ‘t Vielootje oliebollen, de opbrengst gaat naar de getroffen man. “Hartverwarmend”, zegt de getroffen uitbater. “Momenteel zitten we op een rollercoaster van emoties, maar we zijn 300 procent zeker dat we de zaak weer zullen heropenen. Al moeten we het steen per steen doen.”
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is