De winnende klasjes van juf Gerlinde Declerck (derde van rechts) van VBS H.Familie uit Ettelgem.
Volledig scherm
De winnende klasjes van juf Gerlinde Declerck (derde van rechts) van VBS H.Familie uit Ettelgem. © Maikel Marichael

Tweede en derde kleuterklasje van VBS H.Familie uit Ettelgem winnaar van de brooddoosactie

OudenburgIn het begin van dit schooljaar kregen alle kinderen van de Oudenburgse scholen een brooddoos mee naar huis voor een hapklare start van het schooljaar. Met de actie konden de klassen een leuke prijs winnen door een leuke filmpje of foto in te zenden met de brooddoos en een gezonde hap als centraal thema. Het tweede en derde kleuterklasje van juf Gerlinde Declerck van VBS H.Familie uit Ettelgem viel als winnaar uit de bus: “Heel erg trots op mijn kindjes", aldus juf Gerlinde.

 1. Toeristische kustondernemers wikken en wegen kerstvakantie: “Eerste week was top... Maar de cafés op oudejaar om 23 uur sluiten, had gevolgen”
  PREMIUM
  Kust

  Toeristi­sche kustonder­ne­mers wikken en wegen kerstvakan­tie: “Eerste week was top... Maar de cafés op oudejaar om 23 uur sluiten, had gevolgen”

  Westtoer spreekt van een degelijke kerstvakantie aan de kust met 600.000 dagtoeristen en 1,8 miljoen overnachtingen. De toeristische ondernemers beamen dat het geen slechte periode was, maar een hoogvlieger zouden ze het ook niet noemen. “Dat de restaurants en cafés om 23 uur moeten sluiten, hebben we vooral gevoeld op oudejaar”, zegt Xavier Vercaemst van C-hotels. Beginnen doen we bij pretpark Plopsaland, waar ze eveneens ‘gemengde gevoelens' hebben.
 1. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.