Het centrum van Oudenburg (archief)
Volledig scherm
Het centrum van Oudenburg (archief) © TVA

‘t Steedje van Oudenburg als eerste in het hinterland gekozen voor nieuw stadsontwikkelingsproject T.OP

OudenburgHet centrum van Oudenburg, ook bekend als ’t Steedje, is geselecteerd als project binnen het Territoriaal Ontwikkelingsprogramma Kustzone, afgekort T.OP. Da’s een hele mond vol en betekent dat er een toekomstvisie zal uitgewerkt worden voor het stadscentrum. “Oudenburg is de allereerste hinterlandgemeente die geselecteerd wordt binnen dit traject”, pakt burgemeester Anthony Dumarey (Open Vld) uit.

 1. Acht maanden na dood van schipper Andy (37) mag familie dossier nog steeds niet inkijken: “Beseffen die magistraten niet dat dit de nabestaanden erg veel pijn doet?”
  PREMIUM
  Oostende

  Acht maanden na dood van schipper Andy (37) mag familie dossier nog steeds niet inkijken: “Beseffen die magistra­ten niet dat dit de nabestaan­den erg veel pijn doet?”

  “We worden van het kastje naar de muur gestuurd en mogen zelfs het dossier niet inkijken.” De familie van Andy Loyen (37), de Oostendse schipper die in mei 2020 stierf nadat hij met een heftruck in het Visserijdok was gereden, begrijpt niet waarom het onderzoek na meer dan acht maanden nog steeds niet is afgesloten. “Als het op veiligheid in de haven aankomt, schuift iedereen de verantwoordelijkheid van zich af”, reageert het arbeidsauditoraat.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"