Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Getty Images/iStockphoto

Rookmelder in huis? Verwarmingsketel oké? Bezorgers van warme maaltijden voeren extra controle uit in Oudenburg

Oudenburg steunt de voorlichtingscampagne over CO-vergiftiging die Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) lanceert. Hierbij spelen de bezorgers van warme maaltijden aan huis een belangrijke rol. “Uit de praktijk weten we dat mensen zich vaak niet bewust zijn van de gevaren van CO in huis, terwijl je met enkele praktische tips het risico op vergiftiging enorm kan reduceren”, zegt burgemeester Dumarey (Open Vld). 

0 reacties

 1. Op huizenjacht in... Sint-Michiels: “Vlak bij Brugge-centrum, maar in de bossen vind je rust”
  PREMIUM
  Brugge

  Op huizen­jacht in... Sint-Mi­chiels: “Vlak bij Brug­ge-cen­trum, maar in de bossen vind je rust”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week in elke provincie op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week in West-Vlaanderen: Sint-Michiels bij Brugge. Detlef Verhelst van ERA Vandille leidt ons rond. “Ik woon zelf in deze buurt en ken maar al te goed de troeven.”
 2. BELOOFD IS BELOOFD. Jabbeekse dorpskernen zijn na enkele moeilijke jaren aan een revival bezig
  PREMIUM
  Jabbeke

  BELOOFD IS BELOOFD. Jabbeekse dorpsker­nen zijn na enkele moeilijke jaren aan een revival bezig

  De bestuursperiode van uw stadsbestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteerden vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Jabbeke, een gemeente wiens dorpskern de voorbije jaren leeg leek te lopen, maar stilaan opnieuw aan een opmars bezig is. Welk aandeel heeft het gemeentebestuur in die heropleving?
 1. Van Geweuneweg tot Zonder Meer: hier kan je verpakkingsvrij winkelen in West-Vlaanderen
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Van Geweuneweg tot Zonder Meer: hier kan je verpak­kings­vrij winkelen in West-Vlaanderen

  Tijdens Mei Plasticvrij proberen we het gebruik van verpakkingen, die zo goed als altijd plastic bevatten, te beperken. Een goede manier om te helpen, is je inkopen doen bij verpakkingsvrije winkels. Je neemt zelf een potje, doos of bokaal mee en weegt wat je koopt en vermijdt zo heel wat overbodig afval. Om het jou gemakkelijk te maken bundelen we 8 verpakkingsvrije winkels in West-Vlaanderen.