Burgemeester Anhtony Dumarey en stadsarcheoloog Wouter Dhaeze (onder) en schepenen Gino Dumon en Romina Vanhooren in het RAM.
Volledig scherm
Burgemeester Anhtony Dumarey en stadsarcheoloog Wouter Dhaeze (onder) en schepenen Gino Dumon en Romina Vanhooren in het RAM. © Emelyne Six

Romeins Archeologisch Museum sluit tijdelijk de deuren voor modernisatie: “Het zal interactiever worden en meer gefocust op het Romeinse fort van Oudenburg”

OudenburgHet Romeins Archeologisch Museum sluit tussen 1 september en 30 april 2023 de deuren voor een grondige modernisatie. “Om weer meer publiek te bereiken met het Oudenburgse Romeins verhaal zullen we voortaan inzetten op de verhaallijn rond het Romeins fort en het militaire aspect”, zegt burgemeester Anthony Dumarey (Open Vld).

 1. Boekhouder van Boudewijn Seapark in de cel op verdenking van fraude: “Hij was amper enkele maanden in dienst”
  Brugge

  Boekhouder van Boudewijn Seapark in de cel op verdenking van fraude: “Hij was amper enkele maanden in dienst”

  De boekhouder van het Boudewijn Seapark in Brugge zit in de cel op verdenking van fraude. Dat bevestigt Geertrui Quaghebeur, woordvoerster van het park. De veertiger was pas sinds enkele maanden in dienst, maar zou op die tijd enkele tienduizenden euro’s verduisterd hebben naar zijn eigen rekening. “Het is een geluk bij een ongeluk dat we het zo snel opgemerkt hebben”, zegt Quaghebeur.
 2. BMW Verhelst schenkt gloednieuwe BMW aan VTI Oostende: “We willen zo de jongeren warm maken voor een job in de autosector”
  PREMIUM
  Oostende

  BMW Verhelst schenkt gloednieu­we BMW aan VTI Oostende: “We willen zo de jongeren warm maken voor een job in de autosector”

  BMW Verhelst Oostende heeft in samenwerking met het opleidingscentrum van BMW Group Belux een gloednieuwe BMW M2 geschonken aan het VTI Oostende. Het gaat over een gloednieuw model waarmee de leerlingen van de afdeling autotechniek te werk zullen mogen gaan. “Het is belangrijk dat de jongeren kunnen werken met de nieuwste technologieën voordat ze in het werkveld komen”, vertelt Jürgen De Craecker, leerkracht autotechniek.